Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Messze még a Playstation 4

"Túl korai még az új konzolgenerációról beszélni" - Sony

2011.03.16. 14:15 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

A Sony szerint még túl korai arról beszélni, vajon milyen technológiákat használ majd fel a Playstation 4, de az online szolgáltatások kiemelt szerepet játszanak a cég jövőbeni terveiben. Ray Maguire, a Sony Computer Entertainment Egyesült Királyságbeli régiójának vezetője a Guardian kérdésére elmondta, a Playstation 3 még csupán pályájának felénél jár.
"A helyzet most is ugyanaz, mint volt a Playstation 1, 2 és 3 esetében. Figyelembe véve, hogy mennyibe kerül manapság egy új platform fejlesztése és piaci bevezetése, muszáj hosszú életpályát tervezni a konzoloknak. A 1995-ben útjára indított első generációs Playstation tíz éves életpályát futott be, melyből hét év volt az aktív korszak. Mikor egy új platform fejlesztésébe fogunk, gyakran még nem áll rendelkezésünkre az a technológia, ami lehetővé tenné, hogy gyorsabb, kisebb konzolt tervezzünk és megfelelően kezelni tudjuk annak hőtermelését és energia szükségleteit."
Maguire továbbá rámutatott, hogy a külső fejlesztők még csak most kezdik felfedezni, milyen potenciál is rejlik a Playstation 3-ban, pedig az már négy éve a piacon van.
"A Playstation 3 a tipikus példa - magunknak kellett a saját terveink alapján kifejlesztenünk. Ezt követte egy tanulási időszak, hogyan is kellene használnunk ezt a technológiát, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki belőle. A konzol piacra kerülése után megjelent egy-két igazán fantasztikus játék, majd egy sor olyan, mely nem tudta kiaknázni az erejét, mert túl bonyolult kezelni azt.
Ma már úgy látjuk, hogy kezdik kihasználni a Playstation 3 erejét, remek grafikájú játékok jelennek meg, ami a többi kiadónak is jó, hisz így ők is több profitra tesznek szert e játékok révén.

Hogy hogyan folytatjuk ezután, az egy érdekes kérdés. Nagyon érdekelnek minket az online szolgáltatások, komoly részét képezik a jövőbeni terveinknek. De még nagyon korai lenne megmondani, milyen technológiákkal fogunk dolgozni, hiszen a Playstation 3 élettartamának is csupán a feléig értünk el, még sok-sok évig kívánunk vele foglalkozni."

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló