Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Mass Effect 3 részletek

Nem lesz többjátékos mód a harmadik részben.

2011.04.08. 12:34 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Bioware sok érdekességről rántotta le a leplet a Mass Effect 3 kapcsán, többek közt arról, hogy a harmadik rész sem kap többjátékos támogatást. Ezt azzal indokolták, hogy a többjátékos módot a későbbi játékokra tartogatják.
Az egyszemélyes kampány története több negatív és több pozitív befejezést is kap, és csak a játék során hozott döntéseinktől függ, hogyan alakul a végkifejlet.
A fejlesztők kiemelt figyelmet szentelnek az RPG elemeknek, a karakterfejlődésre, és sokkal részletesebb képességfát kapunk. Visszatérnek a fegyvermódosítási lehetőségek is, de nem az első részben megismert formában. Különböző távcsöveket és kiegészítőket szerelhetünk puskáinkra, melyek nagyban befolyásolják azok jellemzőit.
Az előző részekben megismert karakterek zöme is visszatér, mint Liara T'Soni, Kaidan Alenko, vagy Ashley Williams, míg Garrus, Wrex, Anderson, vagy Mordin visszatérése még kérdéses.
A Mass Effect harmadik része Shepard tárgyalásával kezdődik, ahol felelnie kell a Mass Effect 2 - Arrival DLC története során elkövetett tetteiért. A tárgyalás alatt a Reaperek megtámadják a Földet és Shepard a Normandiára menekül, hogy megpróbálja újra összeszedni a régi csapatot és megakadályozza bolygónk leigázását. A többi régi ismerős mellett a második részben megismert "cigarettás ember", a Cerberus feje is visszatér, ám ezúttal Shepard megölése a célja. Hogy miért fordul korábbi partnere ellen, az majd a történetből derül ki.
A Mass Effect 3 valamikor ez év végén jelenik meg, PC-re, Playstation 3-ra és Xbox 360-ra. ■

Mass Effect 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Mass Effect 3

hozzászólások (29)

Magor92
Magor92 2011.04.08. 18:41
Bocsánat a kicsit zagyva levélért, de gyorsan le akartam írni mindent :D
xeLaR
xeLaR 2011.04.08. 21:44
Én meg örömtáncot járnék ha kihagynák őt:-)

De most tényleg, nem értem mi benne olyan jó. Az ME1-ben nem volt semmilyen kiemelkedő személyiségjegye, semmit nem adott hozzá a játékhoz. A második részben szerencsére vmennyit javítottak a karakterén, hogy legalább kitűnjön a többiek közül (ami kb. annyiból áll, hogy egyedül neki van csak 1 darab jó szövege, míg a többieknek meg van egy tucat). Egyszerűen unalmas karakter, és nem igazán értem miért szeretik a népek.

Amúgy biztos benne lesznek majd vmilyen szinten a társaink. Nem hiszem, hogy a Bioware elkövetné azt a hibát, hogy kihagyna bárkit is.
pb69
pb69 2011.04.08. 22:19
Szerintem az a fő oka az ő népszerűségének, hogy turián.
Ugye a fajának 2 igen jelentős képviselőjével rögtön összefutunk már a Mass Effect világának felfedezésének elején.
Engem pedig már akkor megfogott a karakterük. Eléggé tekintélyt parancsoló kinézetű, amolyan tipikus videojátékos kinézetű lények.
Aztán kiderül mennyire fontosak is ők abban a világban és hogy egy harcos felfogású faj. A Fellegvár védelméért is ők felelősek. A legnagyobb ellenfelünk pedig szintén közülük való.
Szóval ezek a dolgok és a turiánokat körüllengő bizonyos rejtélyesség miatt annyira közkedvelt.
És emellett azt se felejtsük el, hogy talán az ő visszatérése volt a 2. részben a leginkább stílszerű és váratlan. Nagyon hatásos volt.
Amúgy is a tökéletes harcost testesíti meg, fizikai és szellemi képességek tekintetében egyaránt.
TheHolyOne
TheHolyOne 2011.04.09. 16:00
Mármint mi nem elsődleges szempont? A pénz? Mert itt kizárólag arról van szó. Minél ismertebb egy színész (vagy akárki), annál nagyobb a gázsija (pl az ilyen prada, dolce gabana stb cuccoknak is a nevét fizeted meg, nem azt hogy milyen szépen van megvarrva). Minél több ismertebb név van benne (ld ME2), az annál nagyobb anyagi terhet ró a kiadó vállára. persze dönthet úgy ez megéri neki, hiszen az ismertebb nevek révén nagyobb hírverést kaphat a játék, szélesebb közönséghez juthat el, és a plussz eladások behozzák a drágább szinkron árát. Hogy egy példát említsek, én az Assassin's Creedet annak idején kizárólag azért próbáltam ki, mert olvastam, hogy Kristen Bell szerepel benne, egyébként nem valószínű, h játszottam volna vele, mert nem nagyon tartozik az érdeklődési körömbe. Ezen gondolat mentén továbbhaladva, de már visszatérve az ME2-höz, egy Carrie Ann Moss-t, a Mátrix trilógia miatt sokan ismerhetnek. Yvonne Strahovski szerepeltetése is érthető, mivel ő a Chuck c. tvsorozat női főszereplője, melynek célközönsége elsősorban geek-ként v nerd-ként írható le, vagyis az a réteg, amelyik a videójátékoknak is egy fő célcsoportja. Vagy mondjuk Tricia Helfer szerepeltetése egy sci-fi témájú játékban azért szerencsés, mert ő meg a Battlestar Galactica miatt a sci-fi rajongók körében örvend nagyobb népszerűségnek. Lehetne még folytatni, de az gondolom világos, hogy itt kizárólag PR-ról és áttételesen pedig csak a pénzről van szó.
pb69
pb69 2011.04.09. 17:35
Nem konkrétan a pénzre írtam, hogy nem elsődleges szempont.
A szinkronhangokra gondoltam. Nem hinném, hogy ezen akadna meg egy ilyen szintű game fejlesztése.
Sokszor már akkor tervezni, fejleszteni kezdik a következő részét egy játéknak, amikor az aktuálisat piacra dobják. Ha ezekben a tervekben szerepelnek bizonyos karakterek és ezekre építenek cselekményeket, akkor ha később esetleg az ő hangját adó színész túl drágává válna vagy más okokból kifolyólag nem vállalná a szerepet, akkor is találnának rá megoldást, csak nem veszik ki a játékból.
Ilyen megoldás lehet pl. az, hogy mással szinkronizáltatják. Jó választás esetén valószínűleg senki nem fog ezen kattogni és elpártolni tőlük.
Megmondom őszintén, én azon is meglepődtem (ne értsd félre, nem rosszindulatból mondom), hogy léteznek olyanok, akik az alapján játszanak egy játékkal, hogy bizonyos szereplőknek kik adják a szinkront vagy kikről mintázták őket.
Mindenesetre ha még minimálisan se akarják kockáztatni ezt a marketing fogást, akkor is van lehetőségük arra, hogy megfizessenek egy színészt. Bármennyire is ismertek az általad leírt személyek, azért nem világsztár semelyik és egy szinkronszerepért nem gondolnám, hogy annyit kérnek, hogy problémát jelentsen a BioWare-hez hasonló cégeknek.
Persze, ha jelent, akkor megoldják másképp, olcsóbban.
ajánlott olvasnivaló