Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2011

The Elder Scrolls V: Skyrim - friss információk

A sárkányokról, városőrségről, és utazásról is érdekes részletek derültek ki.

2011.06.06. 11:17 | szerző: GeryG | kategória: E3 2011

Újabb információk láttak napvilágot a Bethesda Softworks készülő játékáról, a The Elder Scrolls V: Skyrimről. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a sárkányok komoly szerepet játszanak majd a történetben. A bestiák bárhol, bármikor lecsaphatnak, teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor hogyan cselekszenek. Rendszerint az égből alászállva indítanak támadást, de ha sikerül megsebeznünk őket, akkor a földre kényszerülnek, ahol könnyebben végezhetünk velük. Minden egyes legyőzött sárkány után egy úgynevezett Dragon Shout a jutalmunk, ami egy sárkányokhoz kötődő varázsige. Ezekből több féle is lesz, jégkristályokkal, viharokkal támadhatunk ellenfeleinkre, vagy tűzet okádva küldhetjük őket a túlvilágra.
A sorozat előző részének egyik legfrusztrálóbb jellemzője a városőrök viselkedése volt. Ha elkövettünk valamit, betörtünk valahová, loptunk valakitől, vagy esetleg megöltünk valakit, a város összes katonája azonnal tudta, kik vagyunk, hol vagyunk, mit tettünk és ennek megfelelően léptek fel velünk szemben. A Skyrim esetében ez egészen máshogy működik majd. A városok kerületekre lesznek osztva, így ha egy adott körzetben elkövetünk valamit, azt a többi körzet katonái nem feltétlenül fogják tudni.
A lovaglás is tovább lesz fejlesztve az Oblivionhoz képest. Sokkal életszerűbben fognak viselkedni hátasaink, a fejlesztők leginkább a Red Dead Redemptionben látottakhoz hasonlítják ezt a részt. Szintén visszatér a gyors utazási lehetőség is, de ez is át lesz dolgozva. Lehetőségünk lesz kocsival elutazni olyan városokba is, ahol korábban még nem jártunk, de a Fast Travel opció segítségével még ennél is gyorsabban eljuthatunk majd azokra a területekre, ahol korábban már legalább egyszer megfordultunk.
További apróságokra is fény derült. 13 különböző nyersanyag gyűjtésére lesz lehetőség, melyeket később felhasználhatunk. Lesznek különböző céhek és csoportosulások, mint a Dark Brotherhood, a Thieves Guild, a Fighter's Guild (ami a The Companions nevet viseli), a Mage's Guild (azaz a The College of Winter's Hold). Ezek ismét rengeteg küldetést bíznak majd ránk, ám ezek mindig összefüggenek majd a többi céh küldetéseivel. A fejlesztők ezúttal komoly hangsúlyt fektetnek a dialógusokra, így több mint 60000 sor szöveg készül a játékhoz, amiket minden eddiginél több szinkronszínész mond majd fel. Így a legtöbb karakter, járókelő, lény és jelenés saját hanggal rendelkezik majd. A The Elder Scrolls V: Skyrim a tervek szerint november 11-én érkezik, PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra. ■

The Elder Scrolls V: Skyrim
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Elder Scrolls V: Skyrim

hozzászólások (7)

Drukala
Drukala 2011.06.07. 21:24
A fejlődési rendszerről esett már szó? Az Oblivionban az volt az egyetlen ami nagyon nem tetszett és ha ugyanazt viszik tovább, azt hiszem ezt kihagyom. Pedig ígéretesnek tűnik.
_Sun_
_Sun_ 2011.06.07. 23:02
Már az Oblivionban is rengeteg mod volt a fejlődési rendszerre, gondolom itt sem lesz másképp.
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2011.06.16. 22:01
"Így a legtöbb karakter, járókelő, lény és jelenés saját hanggal rendelkezik majd"

azért ilyet még leírni is bátorság egy olyan játékról, amiben vagy 1000 npc lesz. néha érdemes nemleírni olyan hülyeségeket, amiket mondanak valakik, vagy nem is mondanak... ;)

Drukala: és mi nem tetszett benne annyira, hogy amiatt még ezt a valószínűleg nagyon király játékot is kihagynád miatta? (elmeroggyantság lenne)
-T0ng-
-T0ng- 2011.06.16. 22:10
Szerintem a hatalmas szabadság zavarta, mint manapság mindenkit, ha egy játék meghagyja a lehetőséget, hogy úgy cselekedj, ahogy te akarsz:-P

Morrowind, Oblivion, és most a Skyrim...nálam nagyon várós:D
Imádtam kalandozni a világban, meg csak úgy mászkálni. Soha nem felejtem el, mikor elindultam az Imerpial City-ből lóval, egy idő után besötétedett, én pedig megszálltam egy fogadóban, ahol a galád bérgyilkosok megtámadtak...

Ez az a szabadság, ami tényleg segít, hogy te is a játék része légy...Fallout 3 és New Vegas ugyanígy.
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2011.06.17. 09:06
így van :)
ajánlott olvasnivaló