Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Rage - 'hogyan készült' videósorozat

Hat részes videósorozattal kívánja az id még népszerűbbé tenni játékát.

2011.07.02. 14:28 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Az id készülő - és már lassan a célba érő - új játékát, a Rage-t, hatalmas elvárásokkal várják a fejlesztőcsapat rajongói. Hatalmas a nyomás a csapaton, hogy mindezen elvárásoknak meg is feleljenek, de a következő videó azt bizonyítja, hogy nagyon is tudják, mi a dolguk. Ismerik az FPS-ek műfaját kívülről-belülről, így reménykedhetünk abban, hogy kijavítják azt a csorbát, ami a nevükön esett az utóbbi pár évben.
A videó a "Legacy of id" címet viseli és a csapatot hivatott kicsit jobban bemutatni a játékosoknak. Visszatekintenek kicsit az FPS-ek múltjára és szóba kerül a Rage világának létrejötte is. Bepillanthatunk az id stúdiójába, ahol olyan fantasztikus és hátborzongató ereklyéket is megpillanthatunk, mint a Doom játékok szörnyei. Megszólal benne természetesen a programozó zseni John Carmack is és Tim Willits is egyaránt. Belekukkanthatunk, hogyan is működik a színfalak mögött az id új motorja, a Tech 5 és természetesen szóba kerül az egyik olyan feature is, ami a látványt hivatott megreformálni: a megatextúra. Ennek hatására gyakorlatilag minden egyes pixelt egyedileg terveznek meg, az adott környezetnek megfelelően; mindennek egyedi atmoszférája lesz, nem fogjuk kétszer ugyanazt a szobát bejárni - hacsak nem épp ugyan ott van dolgunk újra, ugyanis a világ nagy része szabadon bejárható lesz és vissza is fogunk térni néhány helyre.
Jó hír azok számára, akik nem rendelkeznek a mai elvárásoknak minden téren megfelelő konfigurációval, ugyanis szóba kerül még a videóban az is, hogy a játék nem csak gyönyörű lesz, hanem remekül is fog futni. Ha tényleg minden pillanatban tartani fogja a játék a beígért 60 FPS-t, akkor egész biztos, hogy az asztal alatt fogjuk majd keresgélni az állunkat. Pedig ha valakinek ezt az állítást el lehet hinni, az John Carmack.
Már tényleg nem kell sokat aludni ahhoz, hogy elérkezzen a nap, mikor megjelenik a Rage és reményeink szerint bizonyítja azt, hogy az id tényleg tud játékot fejleszteni, nem pedig csak grafikus motort. A megjelenés napja pedig október 4-e lesz, készüljetek, addig is még öt ilyen videóra lehet számítani. ■

Rage
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Rage

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló