Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Crytek készíti a Homefront 2-t

A CryEngine legújabb változata hajtja majd a játékot.

2011.09.20. 17:36 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A THQ nem titkoltan azzal a szándékkal állította csatába a Homefront című játékot, hogy az megszorongassa a CoD - Battlefield duót, ám ez a játéknak végül nem sikerült. Bár alapjában véve nem volt rossz alkotás, mégis rövidségével és megannyi hibájával végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A kiadó mégis lát még lehetőséget a franchiseban, így bejelentette, hogy készül a második rész, amit ezúttal a Crytek gondjaira bízott. Korábban arról szóltak a hírek, hogy miután a THQ bezárta az első részt jegyző Kaos Studios-t, a kiadó montreali stúdiója dolgozik majd a folytatáson.
"Az, hogy a Cryteket kértük fel a folytatás elkészítésére, azt a stratégiánkat támasztja alá, mely alapján csak az ipar legtehetségesebb képviselőivel dolgozunk együtt. A Homefront olyan egyedi történettel és atmoszférával rendelkezik, ami világszerte magával ragadta a játékosokat. A Crytek kiforrott technológiájával és legendásan nagy tapasztalatával az FPS-ek terén garantálni tudja, hogy a folytatás azt az AAA szintű élményt nyújtja majd, amit a rajongók megérdemelnek." - nyilatkozta Danny Bilson, a THQ vezető munkatársa.
A bejelentés óta arra is fény derült, hogy a játékot a Crytek nottinghami stúdiója fejleszti, mely korábban a Free Radical Design névre hallgatott és olyan játékokkal tette le névjegyét, mint a Haze, a Second Sight, a Timesplitter sorozat, valamint ők készítették a Crysis 2 többjátékos részét is.
"A Homefront univerzumában rengeteg lehetőség rejlik, a THQ remekül építette fel ezt a világot. Úgy érezzük, ha most hozzáadjuk minden tudásunkat, kreativitásunkat és munkaerőnket a folytatáshoz, abból mind a THQ mind a Crytek csak profitálhat és egy sikeres játékot alkothatunk meg." - fejtette ki véleményét s közös munkáról Cevat Yerli, a Crytek egyik alapítója.
A Homefront 2 jelen állás szerint leghamarabb a 2014-es pénzügyi évben, azaz 2013 áprilisa és 2014 márciusa között jelenhet meg, de a PC mellett nem lett meghatározva, hogy mely más platformok érintettek. ■

Homefront: The Revolution
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Homefront: The Revolution

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló