Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Zene

Pearl Jam Twenty - októberben DVD-n

A zenei album már a boltokban.

2011.09.26. 09:50 | szerző: Dino | kategória: Zene

Szeptember 10-én a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be Cameron Crowe Pearl Jam Twenty című dokumentumfilmjét, mely a címben is szereplő együttes 20 éves fennállásának alkalmából készült. Egyes kiemelt országokban szeptember 23-tól egy héten keresztül vetítik egyes mozik a filmet, október 21-én az amerikai PBS tévécsatorna tűzi műsorra, majd október 25-étől DVD-n is megvásárolható lesz a film. Szeptember 19. óta pedig már megtalálható a boltokban a filmzenei duplaalbum, melynek számlistájáról korábban már beszámoltunk. Mindezen kívül 13-án egy könyv is megjelent (szintén Pearl Jam Twenty címmel), amelyet Jonathan Cohen zenei újságíró és Mark Wilkerson állítottak össze.
A Pearl Jam Twenty című film óriási témákat ölel fel, élénk színek és megkapó zenék kíséretében meséli el annak a krónikáit, hogyan alakult a banda, szupersztárrá válásukat követően hogyan fordult meg velük a világ, hogyan léptek vissza a reflektorfénytől annak érdekében, hogy megvédjék saját magukat, és hogyan hozták létre azt a bizalmi kört, amelyben élnek és dolgoznak – utat engedve egy olyan munkamorálnak, mely előrébb vitte őket. A film azt a szabadságot ünnepli, amely lehetővé tette, hogy a banda úgy készítsen zenéket, hogy nem veszítik el közben sem saját magukat, sem a rajongóikat, sem pedig azt a zeneimádó énjüket, akik ők valójában.
„Nagyon sokat tettünk a filmbe – pillanatokat, a bandatagok által készített képeket, hangfoszlányokat, látványelemeket, valamint régi és új interjúkat – különféle formátumban, melyek képesek bemutatni egy érzelmes albumon keresztül, milyen volt a banda tagjának lenni a 20 éves utazás alatt” – mondja Cameron Crowe. „A részletek gazdagsága nagyon megkönnyítette a dolgunkat – csak elmondjuk a banda történetét és hagyjuk, hogy a zene vezessen bennünket. Igazi szórakozás volt elkészíteni ezt a filmet, és nagyon várjuk, hogy megoszthassuk a rajongókkal.”
A több mint 1200 órányi ritka, értékes és eddig sosem látott felvételből, valamint 24 órányi közelmúltban készített interjúból és élő anyagból összeállított film, melyben élő koncerteken készült pillanatképek is láthatóak lesznek, teljes képet ad a rajongóknak és a közönségnek a Pearl Jam által bejárt útról.

Forrás: Sony Music

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló