Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

S.T.A.L.K.E.R. 2 - állandó internetkapcsolat kell

Még sehol sem tart a fejlesztés, de már biztos, hogy állandó netkapcsolat kell majd.

2011.10.10. 11:29 | GeryG | kategória: Játék

A S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztése már tart egy ideje, és várhatóan még sokáig nem fogunk érdemi részleteket hallani a játék felől. A fejlesztő GSC Game World az első rész kapcsán sem kapkodta el a dolgokat, és többszöri halasztás után jelent csak meg a játék néhány éves csúszással és rengeteg ötlet kihagyása árán. A második részről egyelőre szinte semmit sem tudni, most azonban kiderült egy részlet, ami könnyen megoszthatja a rajongókat. A S.T.A.L.K.E.R. 2 ugyanis a Diablo III-hoz hasonlóan folyamatos internetkapcsolatot igényel majd, mivel a futtatáshoz szükséges fájlok egy része egy központi szerveren keresztül lesz csak elérhető.
"Hogyan védekezünk a kalózok ellen? A fájlok egy része egy szerveren lesz tárolva, és a játék során folyamatosan töltődnek majd le. Például a szövegek és küldetések is ilyenek lesznek. Így folyamatos internetkapcsolatra lesz szükség. A kalózkodás komoly problémát okoz és igyekszünk tenni ellene."

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

hozzászólások (29)

MattMatthew
MattMatthew 2011.10.11. 21:39
"Nem mindig könnyű döntés arra pénzt áldozni, amit ingyen is meg lehet szerezni, de azért határozottan jobb érzés, amikor az ember a kezébe veheti a várva várt játék dobozát, mint amikor a torrent kliens kiírja, hogy a letöltés elérte a 100%-ot."

Most erre írhatnám, hogy luxus azért az érzésért ~10k-t kiadni és igazam lenne.
Nem lehet, hogy a gond inkább a (szellemi) tulajdon tiszteletével van?
balays82
balays82 2011.10.12. 08:32
Oké, de akkor ezek szerint a tej és a kenyér kivételével, vagyis az alapvető létszükségletek kielégítéséhez elengedhetetlenül fontos dolgok kivételével minden a luxus kategóriába tartozik. Többek között a minden játékot maximális részletességgel futtatni képes PC, illetve a szuper szélessávú internet előfizetés is. De abban igazad van, hogy a szellemi tulajdon tiszteletének sincs túl nagy hagyománya nálunk.
RUSSIANBOY
RUSSIANBOY 2011.10.12. 17:51
balays:

Nem azt mondtam hogy ingyen kellett volna adni.
Tény hogy semmi sincs ingyen csak az a kérdés hogy valaminek jol eltalálják az ár-érték arányát és az emberek meg akarják venni vagy pedig magas árréssel dolgoznak - ami manapság itthon bevett szokás - és az emberek persze akkor inkább a másik modszert választják.

Csak érdekes hogy más játék 5 év alatt sem veszit annyit az értékéből és max még egy EVM árkategoriáju játékként is meg lehet találni.

"..de azért határozottan jobb érzés, amikor az ember a kezébe veheti a várva várt játék dobozát.."

Igen csak hogy ez a védelmi rendszer amiről most szó esett a cikkben pont az ellenkezőjét fogja elérni mivel a játékos ugy fogja érezni hiába veszi meg X összegért a lemezt ami a kezében van és akkor rakja be amikor akarja az állando netkapcsolat - és ezáltal a játékosra hárulo ugymond kötelezettség hogy LENNIE KELL netnek - nem mindenkinek fog tetszeni.

Én is azt az elvet vallom hogy szeretek egy játékot akkor berakni és tolni amikor akarok netkapcsolat nélkül és kész.
Mondjuk tény hogy lehet nálam máshogy vannak a dolgok mivel én sose rajongtam a multiért és tudom hogy a játékosok szeretik a kampány rész mellett egymást is hentelni a multiplayer részekben.Én speciel nem rajongok érte.Én ilyen vagyok.

Mert az még érthető és elfogadható hogy netes játékhoz ahol mások ellen játszol tény hogy kell netkapcsolat de azért a játék fő szálán, a sztorin haladva, egyjátékos kampányban, már igencsak geb.sz hogyha oda is kell net.
LordMatteo
LordMatteo 2011.10.12. 18:15
Na, azért pár infó, mielőtt túlmagasztaljátok az itthoni árakat.

A Bf3 10k DRÁGA. Óriási hasznot akarnak húzni rajta nagyon sokan itthon. De hogy a drága játék de nem túl értékes játék fogalmát kimerítsem: MW3, láttátok mennyiért került ki először? 16k. Tizenhat. Aztán egy tökmindegymostmelyik helyen kijött 11k-ra árazva, mindenhol lejjebb ment kicsit, azóta nem néztem, de ez nem ilyen-olyan limited meg collectors edisön. (a beszerzési árhoz képest ez csaknem 50%os túlárazás, mmint a 11k).

Ja igen, ami dühítő: klántársam Oroszországban dolgozott pár napig, belépett Bf3 bétázni (tehát az Originbe), a Bf3 átszámolva rubelről 6700 ft! Amikor mondta, nem akartuk elhinni neki, aztán gondoltuk, biztos az Origin akciója ott, na de akkor nézzünk csak Steamet: hoppá, MW3 7000 ft, az új NFS 6000, Witcher 2 2500. És itt nem cenzúrázott, csonkított játékokról beszélünk.

:-|

OFF vége.
balays82
balays82 2011.10.12. 18:57
A Battlefield 3 normál kiadása 7.900 forint, csak jó helyen kell keresni. A Modern Warfare pedig külön kategória, kihasználják, hogy sokan annyira rá vannak izgulva, hogy nem számít nekik az ár. Azért jelzésértékű, hogy az említett Blizzard játékok és a Modern Warfare esetében is az Activision a kiadó. Ettől függetlenül ezek ma már inkább a ritka kivételek szerencsére. Az orosz piachoz meg nem igazán érdemes hasonlítani a magyart, ott olyan durván le vannak nyomva az árak, amiről a világ többi része csak álmodik.

Részemről is OFF vége.
ajánlott olvasnivaló