Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

The Witcher 2 - elindultak a levelek

Beszámolók szerint Németországban már több ezren kaptak levelet a kiadótól az illegális letöltés miatt.

2011.12.16. 10:35 | szerző: Retee | kategória: Játék

A CD Projekt még tavaly közölte, hogy nem feltétlenül veszi annyira "félvállról" a kalózkodást, mint más kiadók és készek arra, hogy akár egyénenként támadják meg az illegális letöltőket. Nos, úgy tűnik, hogy az igen szigorúan szabályozott Németországban most jött el ennek ideje, mivel több lap is beszámolt arról, hogy német gamerek levelet kaptak a CD Projekttől, amelyben egyfajta büntetési díj befizetésére szólították fel őket. Egész pontosan 911 eurót kellene annak fizetni, aki tart attól, hogy a kiadó által felbérelt ügyvédi iroda a bíróság elé ráncigálhatja ezért. Viszont az illegális letöltőket és visszaosztókat ip cím alapján keresik meg, így természetesen több olyan eset is előfordult, mikor a levelet megkapó még a Witcher nevet sem hallotta, így elsőre nem is értette, hogy miről van szó. A lengyel cég szerint azonban csak akkor küldenek levelet, ha 100%-ig biztosak a dologban, és ha bármi kétely felmerül azzal kapcsolatban, hogy valaki valóban kalózpéldánnyal játszik-e, vagy sem, akkor hanyagolják a levelezést. ■

The Witcher 2: Assassins of Kings
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Witcher 2: Assassins of Kings

hozzászólások (38)

Dilikutya
Dilikutya 2011.12.19. 14:52
Ez sima ügy, a licencszerződésben is benne van, hogy tilos az engedély nélküli módosítás, vagy egyes részek felhasználása máshoz. Ha pedig még meg is osztja... attól, hogy a Witcher 2-ből kiszeded az angol kivételével az összes nyelvet, belenyúlsz a fájlokba, esetleg módosítod a textúrákat, hogy gyengébb gépeken is fusson (GTA4-ből van ilyen, csak 8gb), az még ugyanaz a Witcher 2 lesz, amit nem te csináltál.
balays82
balays82 2011.12.19. 14:56
Bevallom, zavarba hoztál. Nekem a PC-m mellett van egy PS3-am is, így most nem tudom eldönteni, hogy IQ szegény vagyok, vagy intelligens ember. Mondjuk tény, hogy sokszor kényelmesebb berakni a lemezt (sőt néha alapból benne is marad, de talán csak azért mert a kivétele már meghaladja a szellemi képességeimet), aztán kényelembe helyezve magamat játszani valamivel, de ennek ellenére azért sikerült már feltelepítenem néhány száz szoftvert is a PC-mre, sőt az internet használata is meg a jelek szerint. Lehet, hogy csak szerencsém volt eddig?

Tapasztalatom szerint a konzol tulajok nagy részének van PC-je is, főleg az igazi hardcore játékosoknak, mert belátják, hogy bizonyos területeken a konzol nem a PC alternatívája, ezért mindkettőre szükségük van. Viszont ismerek olyanokat, akiknek ugyan van PC-je, de a böngésző megnyitásához is segítségre van szükségük, bonyolultabb műveletekről már nem is beszélve. Most akkor mi van? Az van, hogy a te állításod az igazi bullshit, ilyen szinten nem lehet általánosítani. Azért mert neked valami nincs, még nem kell lehülyézni azokat, akinek meg van.

Aribeth:
Én sem értem, hogy egy szoftver (vagy más mű) megváltoztatása miért tenné semmissé a szerzői jogi védelmet, amikor a szerzői jogi oltalomnak a mű egységnek a védelme is a része. Itt ráadásul egy speciális felhasználási szerződésről beszélünk, aminek megvannak a maga külön szabályai.

A törvény által kötelezően előírt demó pedig véleményem szerint badarság. Egyrészt szerintem a jogalkotót a legkevésbé sem érdekli ez a terület jelenleg, másrészt a számítógépes játékokon kívül lehetne még mondani néhány olyan példát, amikor a kipróbálás joga nem illeti meg a vásárlót vagy a szolgáltatást igénybe vevőt, mégsem kéri ez senki számon. Egy filmre sem lehet ingyen beülni a moziba, aztán csak akkor fizetni, ha az első fél óra tetszett. A mai információs társadalomban már nem a kipróbálás az egyetlen eszköz, ami által ismereteket lehet szerezni valamiről, szóval szerintem ez egy kicsit régimódi gondolkodás. Nem azt mondom, hogy nincs szükség a demókra, csak azért a törvényi előírás erős egy kicsit, még akkor is, ha csak utópisztikus gondolatként merült fel eredetileg.:-)
Dilikutya
Dilikutya 2011.12.19. 15:03
Tény: megveszed a konzolt, és évekig jó lesz, mivel 5-6 évente van generációváltás, és amikor kijön az új, a programokat egy ideig mindkettőre kiadják. Egy HDD-s XboX360 kb. annyiból kijön, mint egy elég középkategóriás PC. A warez picit bonyolultabb, ráadásul garanciavesztéssel jár, ami egy 70-80e Ft-os készüléknél már nem annyira jó.

Az meg sántít erőteljesen, hogy az IQ szegény réteg veszi. Rengetegen tartanak a PC mellett is konzolt, vagy azért, mert a PC-t nem fejlesztik emiatt, vagy a sok exkluzív cím miatt. Tudjuk, hogy sok játék van, ami csak vagy egyik, vagy másik, esetleg több platformra jelenik meg a PC mellőzésével. Amúgy nagyon sokan vannak, akik PC-n is csak azt csinálják, amit konzolon (játék, film, zene).
PC-n sem különb a helyzet, csak beteszed a gépbe a lemezt, és megy... és Xboxra is kell telepíteni. Lehet régen jobban igaz volt ez az állítás, de ma már a konzolok is összetettebbek.
Dilikutya
Dilikutya 2011.12.19. 15:08
Törvényi szinten tényleg badarság szabályozni, ráadásul sokszor nehezen is kivitelezhető egy demó. De kipróbálásra szükség van, egyrészt hogy hogyan megy a gépeden, másrészt tetszik-e. Nem feltétlenül mérvadó egy kiadótól kapott példány alapján fizetett reklámot közlő magazin tesztje, de a felhasználói vélemény is szubjektív. Mindenki imádja a World of Warcraft-ot, én kipróbáltam a hivatalos trialt, nem lehetne rávenni, hogy játszak vele...
Yourmom
Yourmom 2011.12.19. 15:18
Haaat nem igazan..:D Vagy csak en vagyok kivetel, en peldaul nagyon is ertek a pc hez. Olyan suliban is jarok, de jatekokat megis csak konzolra veszek, persze neha pc re is amikor akcio van steamen, de az most nem lenyeges. Szoval, jatekokat konzolra azert veszek mert SOKKAL olcsobban kijovok, raadasul mostmar a jatekokat is leginkabb arra gyartanak.
ajánlott olvasnivaló