Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Mass Effect 3 - mennyibe is fáj majd?

Rövid számolgatást követően leesett az állunk.

2012.02.28. 15:29 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

A Destructoid egyik szerkesztője, Chris Carter úgy ébredt reggel, hogy azon kezdett agyalni, mennyibe is kerülne a Mass Effect 3, tokkal, vonóval. Nem irigylem a srácot, hogy álmából felébresztve ilyesmiken agyal, de azért komoly aggályokat vetett fel a végső eredmény azzal kapcsolatban, hogy milyen sötét jövő felé tart a játékosok DLC-kkel való lehúzása.
Kapaszkodjatok meg, mert kemény lesz: ha tényleg minden olyan tartalmat meg akarsz vásárolni, ami egy picit is hozzáad a játékhoz - legyen az egy fegyver skin, vagy egy virág modellje a parancsnoki hálóban - akkor bizony közel 870 amerikai dollárt (188000 forintot!) kell kikaparnod a pénztárcád mélyéről. Ebbe beletartozik ugye a gyűjtői kiadás, az előrendeléssel járó bónusz tartalmak, az iOS-es játék - mely befolyásolhatja az alapjátékot -, figurák - melyek DLC-ket nyitnak meg a játékban -, valamint a méregdrága, általunk is röviden bemutatott Razer felszerelés, amik már nem csak kinézetben módosítják a fegyverzetünket, hanem másképp nem megszerezhető fejlesztést is adnak hozzájuk.
Elgondolkodtató a dolog, leginkább a pénzért vásárolható plusz átütő erő, valamint az iOS nélkül felejtős "minijáték" sztoribefolyásoló mivolta kapcsán. Semmi gond nem lenne ezzel, ha az egyszeri játékos, aki megveszi az alapjátékot, erőfeszítéseket téve ugyan úgy megszerezhetné ezeket a felszereléseket, mint a türelmetlen és sok pénzzel rendelkező vásárlók. Akkor sem lenne semmi baj, ha pénzért tényleges plusz tartalmat kínálnának, mint a hőskorban az úgynevezett Expansion Pack-ek, de már ezeknek is se híre, se hamva. ■

Mass Effect 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Mass Effect 3

hozzászólások (20)

SShark
SShark 2012.02.29. 19:43
A CD Project-tel együtt szépen tolták a minőséget. Én is sajnálom hogy így abbamaradt.
Úgy látom, hogy a Collectors a 2. részhez adott Zaed szintű dlc-t nem fog tartalmazni és a fémdobozon kívül nem igazán érzem meggyőzőnek. Az artbook nem volt egy nagy durranás a 2. rész esetében sem. Azt hiszem, hogy ezúttal maradok az alapverziónál és a különbözeten megveszem a New Vegas Ultimate Editiont.


Mondjuk ha bent állok a boltban és ott lesz a kezemben akkor még bőven változhat a helyzet. ;-)
Sucee
Sucee 2012.02.29. 19:45
Lesz Zaeed-szerű DLC, a From Ashes.
SShark
SShark 2012.02.29. 22:07
Köszönöm! Már nézek is utána.
EnforcerHUN
EnforcerHUN 2012.03.02. 01:21
Nem tudom szabad e ezt így de ha nem akkor nyugodtan törölhetitek a hozzászólásomat.
E hét vasárnap "Mass Meeting" lesz Pesten.
Én személy szerint kint leszek mint "STAFF" ember.;-)
davkar9
davkar9 2012.03.03. 10:13
Hát ez jó nagy baromság.:-X Multiban ~35 fegyver van. Ebből a demó alatt nekem volt kb tizenvalamennyi és silver nehézségen gond nélkül lehet darálni (goldon meg wave 7-ig viszonylag zökkenőmentesen). Singleben is ennyi fegyver van minimum, plusz ehhez hozzájön a preorder meg a CE fegyverei. Story mód megfelel kb az easynek ott meg igazából mindegy mit használ az ember de nem hiszem hogy eksön/RP mód is lehetetlen lenne a gyári fegyverekkel. From dust dlc benne van a CE-ben aki meg eddig (nem) költött dlckre az most (se/is) fog. 17k-s CEből simán kijön az élmény és a nem leszek hátrányban a 188k-t kiadó játékosokhoz képest. Itt egyedül az artbook lenne amin gondolkodnék mint +kiadás, de mivel itthon nem kapható így szerencsére elcsábulni sincs esélyem. :-D
ajánlott olvasnivaló