Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Deep - a Source engine film

Shane Acker, a 9 rendezőjének új filmje van készülőben, érdekes technológiával.

2012.06.13. 11:39 | szerző: rootshaper | kategória: Mozi

A Valve által kifejlesztett Source motor a mai napig alapjául szolgál néhány igen jó játéknak, mint például a Counter Strike: Global Offensive-nek, vagy a Left 4 Dead 2-nek és valljuk be, azért még meg tud lepni, milyen látványos jeleneteket lehet belőle kihozni. Ám eljárt felette kicsit az idő, és az E3-on látottak alapján hamar a süllyesztőben végzi, ha a Valve nem kapja magát gyorsan össze és fejleszti tovább, mondjuk egy Half-Life 3 debütálással. De nagyon elkanyarodtunk az eredeti témától: adott egy állandóan újítani akaró rendező, Shane Acker, aki úgy döntött, hogy egy játék grafikus motorjával készít filmet. Nem olyan meglepő a fordulat, hiszen megannyi machinima készült már a Valve motorjával és a zseniális G-Mod segítségével, azonban egész estés filmre még nem volt példa. Most már lesz: készül a Deep, mely egy vízalatti világban játszódó scifi alakját kezdi ölteni. Az emberiség kénytelen a mélybe vonulni, elkerülendő a felszínen történő szörnyűségeket, de egyelőre mindössze ennyi.
Viszont megéri belegondolni, az emlegetett E3-on látottak alapján mi mindenre lenne képes például egy Unreal Engine 4 által hajtott mozifilm? A legjobb az egészben talán az lenne, hogy ha játékot akar az ember belőle készíteni, a környezet már adott, a karakterek szintén, csak egy jó gameplay-t kéne köré írni és kész is a játékadaptáció. Számtalan remek lehetőség rejlik még ebben a megoldásban, és az sem egy utolsó dolog, hogy gyakorlatilag nem kell renderelni, és az animáció is egyszerűbbé válik. Kíváncsian várjuk, mi sül ki majd ebből. ■

hozzászólások (1)

Drukala
Drukala 2012.06.13. 15:04
Faterrel pont nemrég beszéltük épp a L4D átvezetői kapcsán, hogy simán elbírna egy egész estés filmet. Reméljük jóra sikeredik a kész termék és mások is követik.
ajánlott olvasnivaló