Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Steam Greenlight - hamarosan Ti döntitek el, mi jelenjen meg

A Valve egy újabb funkciót épít a népszerű rendszerébe.

2012.07.11. 10:08 | szerző: rootshaper | kategória: Üzleti

A semmiből robbant be a köztudatba a hír, hogy a Valve egy újabb funkcióval, név szerint a Greenlighttal örvendezteti meg hamarosan felhasználóit. Pofon egyszerű a dolog: a fejlesztők infókat, screenshotokat és videókat posztolnak majd megjelenni készülő játékukról és a közösség szépen majd eldönti, hogy akarja-e a megjelenését a Steam rendszerében. Briliáns.
Eddig a gond az volt, hogy a kisebb fejlesztőcsapatok elküldték produkcióikat a Valve-nek, majd kisvártatva kaptak egy választ, hogy igen, vagy nem. És ennyi. Csomó játékról, melyek megjelenhettek volna a Steamen, még csak meg sem ismertünk ez által. Ennek azonban vége, hamarosan Ti, vagyis mi döntjük el, hogy mi jelenik meg és mi nem. Elkerülhető lesz tehát, hogy megjelenjenek olyan játékok, mint a Revelations 2012, melyet a mai napig nem értek, hogyan kerülhetett az online üzletbe, ráadásul úgy, hogy még pénzt is kérnek érte.
Persze akadnak hátulütői is a dolognak, hiszen ez a megoldás hirtelen hatalmas mennyiségű tartalmat fog áramoltatni a rendszeren keresztül, ami következménye lehet, hogy nehezen, vagy egyáltalán nem találjuk meg, amit keresünk. Mindezek mellett a kisebb csapatok játékai eltűnhetnek majd a nagy cégek marketing gépezete mögött. De ismerve a Valve-et, a folyamatos fejlesztés ennél a funkciónál sem fog elmaradni, így a megjelenés után valószínű, hogy a legtöbb ilyen dolgot orvosolják majd valamilyen módon.
Ja, és mikor kezdhetjük a szavazást? A megjelenést augusztus végére tolták el, de már ez is mindjárt itt van... a nyár végével együtt. Repül az idő. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló