Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

A Ubisoft szerint a PC játékosok mindössze 5-7%-a vesz eredeti játékot

Yves Guillemot azt boncolgatja, miért térnek át a free to play modellre.

2012.08.23. 08:45 | szerző: rootshaper | kategória: Üzleti

A Ubisoft feje, Yves Guillemot a GamesIndustry Internationalnek beszélt arról, hogy hogyan látja ma a PC-s játékipart és miért döntöttek úgy, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek az ingyenes játékokra. Ennek az oka természetesen megint a kalózkodás, mely Yves szerint a PC játékosok 95%-át érinti és ennek köszönhetően nem éri meg nagy projektekbe belefogni.
Annak ellenére, hogy Guillemot ezzel kapcsolatban semmiféle bizonyítékkal nem szolgált, de mondjuk azt, hogy most elhisszük neki. Úgy gondolkoznak az Uborkák, hogy egy free to play játék azért sokkal költséghatékonyabb, mert kiadhatnak belőle egy korai verziót és aztán tökéletesre csiszolhatják azt az idők során, természetesen a játékosok visszajelzései alapján.
"Fejleszteni akarjuk a PC-s piacot, melyre a legjobb módszer az ingyenes játékok felé nyitás. Olyan területeken is bevételre tehetünk szert, ahol eddig nem vásárolták meg a játékainkat, és ez segít abban is, hogy tovább fennmaradhassanak népszerű címeink. Igaz, hogy a PC játékosok mindössze 5-7%-a fizet ingyenes játékokért, ám az is igaz, hogy 5-7%-uk fizet bármilyen más játékért is. A bevétel, melyhez hozzájuthatunk így, folyamatos lesz, ezért rendszeresen hozhatunk majd ki új tartalmakat."
Kíváncsi lennék, honnan szedte Guillemot ezeket az elrettentő adatokat, de az már legalább biztos, hogy az agresszív DRM megoldásaik ennek köszönhetőek. ■

hozzászólások (34)

Dark Archon
Dark Archon 2012.08.24. 07:45
Miután nem veszel Ubisoft játékokat, mégis milyen tapasztalataid vannak a "rakás fos védelmi rendszerről"? Ha csak ismételgeted mások hülyeségeit, akkor elnézést.

A Diablo 3 és WoW lényegében warezolhatatlan, rossz példák. Akárcsak a GW2. Bármelyik multira épülő játék rossz példa.
tibi6893
tibi6893 2012.08.24. 07:47
És mi tartja vissza az Ubisoftot hogy multis játékot kreáljon?
Dark Archon
Dark Archon 2012.08.24. 08:16
Miért is kéne ilyet tennie? Mellesleg az utolsó AC-ben van multi is.
davkar9
davkar9 2012.08.24. 20:02
Teljesen igaza van! Nem is értem minek vettem meg évente PC-re azt a hülye kardozós-időutazós marhaságukat. Elég lett volna csak a legelsőt aztán malmozni, hátha kijön valami új ruha update a storeba amivel át lehet jutni a 2. pályára.

Na, mars szépen vissza az üregedbe Yvike! Jövőre is várunk valami baromságot.:-X
keesz
keesz 2012.08.24. 22:26
Épp ellenkezőleg. Pont azért hoztam ezeket a példákat, mivel nem warezolhatók ( bár a több millió tört szerveren játszó wowosnak azért lenne hozzá 1-2 szava) Amit megkaphatsz olcsóbbért vagy ingyen, azért nyilván nem fogsz kicsengetni egy 15k-t. Legalább is közép Európában biztos nem. Ha téged meg az tesz boldoggá, hogy elköltöd nehezen megkeresett pénzed olyanra, amit ingyen is megkaphatsz, hát akkor hajrá
ajánlott olvasnivaló