Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Újabb botrány a Dead Island: Riptide körül

Már az első játék esetében is akadtak nehézségei a fejlesztőknek, most a folytatás körül is kezd forrósodni a levegő.

2013.01.16. 10:03 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az utóbbi évek egyik legjobban sikerült zombis játéka volt a Dead Island. Hibái ellenére is kellemes játékélményt nyújtott, így nem is volt kérdéses, hogy a Techland elkészíti-e a folytatást. Ám emlékezhetünk, hogy a Dead Island indulása korántsem volt zökkenőmentes. A játék logójában eredetileg egy akasztott ember volt látható, ami számos országban kiverte a biztosítékot a hatóságoknál, így a készítők kénytelenek voltak átvariálni a logót. Ennek ellenére Németországban nem jelenhetett meg.
Azóta kiderült, hogy a folytatást is előre betiltották, most pedig újra éledezni látszik a botrány, amelyet ezúttal a gyűjtői kiadás robbantott ki. A Dead Island: Riptide Zombie Bait kiadás ugyanis - a mai szokásoknak megfelelően - egy kis szobrot is tartalmaz, amely egy véres, sérülésekkel teli női torzót ábrázol. Ezt pedig több országban nehezen nyelik le a hatóságok, így újabb betiltások kerültek kilátásba. A Deep Silver azonnal elnézést kért, és jelen pillanatban az sem biztos, hogy a csomag ebben a formában forgalomba kerül.
"Nagyon sajnáljuk, ha bármi gondot okoztunk a Dead Island: Riptide Zombie Bait kiadással, amelyet gyűjtői csomagnak szántunk Európába és Ausztráliába. Mint sok más cég, a Deep Silver is több irodával rendelkezik a világ több pontján, így előfordulhat, hogy más gyűjtői csomagok kerülnek piacra Európában, Ausztráliában, Ázsiában vagy Észak-Amerikában. A Zombie Bait kiadás limitált darabszámban kerülne piacra, ezért gondoltuk, hogy belefér a torzó, hiszen a játékosok a Dead Islandben maguk is végeztek hasonlóképp az élőholt ellenfeleikkel. Nagyon bánjuk ezt a döntést. Jelenleg visszajelzéseket gyűjtünk mind a Dead Island közösségétől, mind a nemzetközi videojátékos piactól, valamint a napokban lesz egy nemzetközi értekezletünk is az üggyel kapcsolatban. Szeretnénk még egyszer mindenkit biztosítani, mennyire sajnáljuk ezt a dolgot és a jövőben hasonló biztosan nem fordul majd elő!"
A Dead Island: Riptide Zombie Bait kiadás a következőket tartalmaz(t)a:

  • Az alapjáték egyedi fémtokban
  • Különleges gyűjtői doboz
  • Az említett torzó
  • Kártyák művészi rajzokkal
  • Exkluzív fegyvereket tartalmazó DLC

A Dead Island: Riptide jelen állás szerint április 26-án fog megjelenni PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra. ■

Dead Island: Riptide
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Dead Island: Riptide

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló