Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Elképesztően élethű vízanimáció az NVIDIA PhysX segítségével

Három videóban demonstrálták a fejlesztők a legújabb vívmányukat, amely minden korábbinál élethűbb vizet varázsol a monitorokra.

2013.04.25. 21:09 | szerző: GeryG | kategória: Hardver

A hardverpiac szereplőinek versenyét mindig a felhasználók nyerik meg, hiszen minél jobban igyekeznek a mérnökök a konkurens vívmányait túlszárnyalni, annál jobban járunk mi a végeredménnyel. Tipikusan ez a helyzet a videokártyák piacán is, ahol az NVIDIA és az AMD (miután bekebelezte az ATI-t) harcol immáron sokadik éve a felhasználók kegyeiért (és persze pénzéért). Míg korábban a mérnökök minél gyorsabb és több memóriával rendelkező kártyák építésében látták a jövőt, az elmúlt időszakban új tendencia ütötte fel a fejét: exkluzív képességekkel igyekeznek felruházni a kártyákat. Ilyen az NVIDIA által felvásárolt PhysX technológia, amely rendkívül élethű fizika megjelenítésére képes. Az AMD-nek erre sokáig nem volt ütőképes válasza, ám a Tomb Raiderben bemutatkozott TressFX technológiával sikerült egy kisebb fricskát a konkurens orra alá tolni.
A "zöldek" sem tétlenkedtek sokáig, ma ugyanis újabb elképesztő demonstrációval álltak elő. Az alább látható három videón szintén a PhysX képességeit igyekeznek fitogtatni, ezúttal a víz minden korábbinál élethűbb animációjával. A dolog attól igazán elképesztő, hogy a látottakat egy NVIDIA GeForce GTX 680-as videokártyán, élőben futtatták, vagyis nem előre renderelték. A látvány magáért beszél, már csupán az a kérdés, hogy van-e igazán szükség ilyen részletesen kidolgozott vízanimációra a játékokban (igény bizonyosan lenne rá), illetve az, hogy ennek számolgatása mellett mennyi erőforrása maradna a piacon található videokártyáknak a többi fizikai és grafikai számítás elvégzésére. ■hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló