Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Leállt az új Imperium Galactica fejlesztése - FRISSÍTVE!

Elküldték a munkatársakat, félbehagyták az online játék fejlesztési munkáit.

2013.07.30. 15:45 | szerző: Dino | kategória: Üzleti

A napokban napvilágot látott - igaz, egyelőre nem hivatalos - hírek szerint bezárt a Digital Reality, hazánk egyik legrégebbi fejlesztőcsapata (még ha a közel húsz évvel ezelőtti alapítás óta sokszor és sokféleképpen is változott a cég). Az elmúlt évek során a Docler Holding részeként üzemelő cég munkatársait elküldték, a folyamatban lévő fejlesztést - az Imperium Galactica Online-t - lelőtték.
Az 1994-es Reuniont követően az űrstratégiai berkekben népszerű két Imperium Galactica epizód készült a cégnél, majd ezt követően vegyes sikerű alkotásokon dolgoztak, mint például a Platoon, D-Day, War on Terror és War Front: Turning Point stratégiai játékokon, vagy a Haegemonia űrstratégián. A 2010-es években online kiadóként is felléptek, a Dead Blockot a saját fejlesztésű SkyDrift követte, legutóbbi alkotásuk pedig a Grasshopper Manufacture-rel közös Sine Mora volt, amely jellemzően igen pozitív kritikákat kapott.
FRISSÍTÉS: Időközben hivatalos közleményt adott ki a Digital Reality, amelyből kiderül, hogy a híreknek egy része volt csak igaz. A fejlesztés alatt álló új Imperium Galactica játék fejlesztési munkálatait valóban leállították, azonban a cég továbbra is megmarad. Peller András ügyvezető azt nyilatkozta, hogy nem pénzügyi, hanem szakmai okok állnak a háttérben. A fejlesztés nem úgy haladt, ahogy a folytatáshoz szükséges lenne, ezért döntöttek a projekt leállítása mellett. Az Imperium Galacticán dolgozó emberek lehetőség szerint a Docler csoport más cégeiben kapnak munkát. ■

hozzászólások (3)

Mithorn
Mithorn 2013.07.30. 15:13
Nos nem szünt meg, javaslom elolvasni ezt a hivatalos sajtóközleményt:
http://ots.mti.hu/hirek/88377/a_digital_reality_felfuggesztette_az_uj_imperium_galactica_jatek_fejleszteset_a_ceg_fo_tamogatoja_a_docler_cegcsoport_tovabbra_is_a_jatekfejleszto_studio_mogott_all_a_digital_reality_nem_szunt_meg
Dino
Dino 2013.07.30. 15:49
Mithorn: Köszi, ezt sajnos nem vettem észre a hír írásakor, és András nem vette fel telefonját, hogy rákérdezzek nála a részletekre. Pontosítottam a hírt ennek megfelelően.
Hofi
Hofi 2013.07.31. 10:34
Ez a DR már rég nem az ami az IG2 és a Haegemonia-kor volt. Azóta sajnos már csak árnyéka önmagának. Azt hittem anno, hogy folytatják az IG és a Haeg vonalat. Remélem egyszer még látunk tőlük valami nagyot, űrstratégia vonalon.
ajánlott olvasnivaló