Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

Az inFamous: Second Son bemutatóján jártunk

Végre mozgás közben is láthattuk a Sucker Punch új játékát, amelyben főhősünk mások különleges képességeit is képes lemásolni.

2013.08.21. 23:30 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

A Sony zárt ajtók mögött mutatta be a sajtó képviselőinek a Sucker Punch készülő játékát, az inFamous: Second Sont. Erre a bemutatóra mi is hivatalosak voltunk, ahol végre élőben is láthattuk, hogyan is fest majd a játékmenet.

A bemutató egy vadonatúj trailerrel kezdődött (valójában ezt azért már láthattuk a tegnap esti Sony sajtótájékoztatón is), amelyben egy fiatal lány, Abigail 'Fetch' Walker is felbukkan, szintén különleges képességek birtokában. A főhős, Delsin Rowe találkozik vele, akinek egy baleset során lemásolja a különleges képességét, vagyis ettől kezdve hatalma van a neonfények felett. A trailer után a játék fejlesztésének vezetője, Nate Fox mesélt a játékról, míg a háttérben élőben láthattuk a játékmenetet. Először a trailerben látott ellenőrző kapus jelenetet nézhettük végig, ahol a D.U.P. katonái a különleges képességekkel rendelkezőket igyekeznek kiszűrni a lakosok közül. Delsin természetesen fennakad a rostán, így harcra kényszerül. A küldetések során sokszor lesz lehetőségünk lopakodva megközelíteni az ellenséget, akit így csendben tehetünk ártalmatlanná. Ha pedig lebuktunk, jöhet a könyörtelen mészárlás, hiszen karakterünk rengeteg brutális támadásra képes. A környezetünket is számos módon használhatjuk közlekedésre, például a szellőzőcsöveken keresztül villámgyorsan feljuthatunk a tetőre.
Az inFamous: Second Son, mivel kizárólag PlayStation 4-re készül, jelentős mértékben kihasználja az új DualShock 4-es kontroller minden adottságát. Először az érintésérzékelőt mutatták be, amely a csendes gyilkolásnál vagy kisebb minijátékok során használható (a kézleolvasónál ezzel kell a megfelelő helyre tennünk karakterünk kezét). A kontrollerbe épített hangszóró segítségével hallhatjuk a beérkező telefonhívásainkat. A prezentáció végén egy fejlesztői naplót is megnézhettünk, amelyen a DualShock 4 kezeléséről meséltek a fejlesztők.

A Sucker Punch új játéka már eddig is nagyon ígéretesnek tűnt, a prezentáció viszont csak emelte a várakozásainkat. A játék grafikája pazar, kihasználja a PlayStation 4-ben rejlő hatalmas teljesítményt. A megjelenésére sajnos még elég sokat kell várnunk, ugyanis arra jövő április elején kerülhet sor. ■

inFamous: Second Son
A játékhoz kapcsolódó legutóbbi cikkek, hírek

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló