Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

War of the Vikings próbakör

A középkori akciójáték is jelen volt az idei gamescomon, ahol ki is próbálhattuk.

2013.09.08. 10:35 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

A Paradox Interactive a humoros varázslós játék, a Magicka: Wizard Wars mellett egy komolyabb alkotást is kivitt az idei gamescomra. A War of the Vikings a War of the Roses folytatása, így magán hordozza annak minden vonását, csupán a szereplők mások: ezúttal a saxonok és a vikingek háborújának lehetünk részesei. Természetesen mindkét oldal saját egységekkel rendelkezik, amelyek közül a rendezvényen hármat próbálhattunk ki a demóban.

War of the Vikings próbakör

A három harcos mindkét oldalon ugyanaz volt, csak külsejükben tértek el: egy karddal és pajzzsal felszerelt katona, egy hatalmas bárddal és dobókéssel rendelkező harcos és az íjász volt a repertoárban. Mindhárom karakter saját játékstílust igényel, hiszen a pajzzsal rendelkező egység sokkal mozgékonyabb a bárdosnál, cserébe kardjával csak kisebb sérülést képes egy ütéssel okozni. A bárdos ezzel szemben akár egyetlen jól irányzott csapással végezhet ellenfelével. Az íjász természetesen leginkább távolról hatásos, cserébe közelről szinte védtelen.
A demo során mindegyik karaktert ki tudtuk próbálni, így mi is éreztük közöttük a különbséget. Mivel még csak egy nagyon korai alfa változat állt a rendelkezésünkre, így kisebb hibák fel-feltűntek, de ezek nem voltak zavaróak. Cserébe az egymás elleni küzdelem – az egyik fejlesztővel – kimondottan szórakoztató volt. A készítők igyekeznek odafigyelni a valóságnak megfelelő hitbox rendszerre, így többször is előfordult, hogy nyilam utat talált magának a pajzs mellett és könyörtelenül leterítette ellenfelemet. A harcrendszert egyébként az előző játékból emelték át, vagyis támadásnál és védekezésnél is mi határozzuk meg, hogy melyik oldalról sújtsunk le, vagy épp melyik oldalunkat védjük. A pajzs emellett külön is mozgatható védekezés közben, így hatékony védelmet nyújthat a fentről érkező nyílzápor ellen is.

War of the Vikings próbakör

A grafika sajnos egyelőre nem volt túl meggyőző, de ezt szintén a korai változat számlájának tudom be. Komolyabb gond nem volt vele, csupán a környezet volt kicsit élettelen, valamint a homályos textúrák voltak szembetűnőek.
A War of the Vikings ezzel együtt is méltó folytatása lehet a rózsák háborújának, a játék alfatesztje jelenleg is zajlik, amelyre a hivatalos oldalon bárki jelentkezhet. A játék kizárólag PC-re készül, megjelenésére 2014 elején számíthatunk. ■

War of the Vikings próbakör
War of the Vikings
A játékhoz kapcsolódó legutóbbi cikkek, hírek

hozzászólások (1)

- Lizard -
- Lizard - 2013.09.09. 17:13
Megjegyezném, hogy van egy elég csúnya elírás:
"...csupán a szereplők mások: ezúttal a saxonok és a vikingek háborújának lehetünk részesei. "

Gondolom a szerző úgy értette, hogy "szászok" és nem "saxonok". A "saxon" szó az az angolban a "szász" jelentése, nálunk nem ez terjedt el, nem is így írják sem estik, nem értem, hogy ez most vagy amiatt van, hogy nem ismeritek a magyar verziót, vagy csak hanyagul lett megírva.

Ezt leszámítva, én várom a játékot, nagyon kíváncsi vagyok rá.
ajánlott olvasnivaló