Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

The Long Dark

The Long Dark, a túlélő-szimulátor

A neves fejlesztők által alapított független Hinterland Studio olyan játékon dolgozik, amelyben katasztrófák után kell túlélnünk.

2013.09.09. 22:24 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A független Hinterland Studiot olyan játékfejlesztők alapították és alkotják, akik korábban a Relic Entertainment, a BioWare, a Riot Games, vagy a Volition kötelékéhez tartoztak. A csapat háta mögött több mint 40 AAA kategóriás játék van már, így nyugodtan bízhatunk benne, hogy a stúdió első játéka jól fog sikerülni.
A The Long Dark érdekes műfajban indul, ugyanis egy nyitott világú túlélő szimulátor. A történet szerint egy mágneses szuper vihar eltörölte teljes Észak-Amerika technológiáját, nagyjából a középkorba taszítva az embereket. Természetesen mi vagyunk az egyetlenek, akik megmenthetik a világot, így útra is kelünk. A játék több epizódban fog megjelenni, a fejlesztők pedig egész szezonokban gondolkoznak.
"Az első szezonban a játékosok William Mackenzie pilóta szemein keresztül ismerhetik meg ezt az alternatív valóságot, aki egy csoportnyi túlélővel az északi vadonban rekedt az esemény következtében. A játékmenet részét képezi a felfedezés, hogy nyersanyagokat gyűjtsünk, valamint információkat a világról, miközben gondoskodnunk kell a túlélésünkről is a számtalan természeti és ember által generált veszély közepette. Emellett a játékosoknak súlyos morális döntéseket is meg kell hoznia, amelyek nem csupán a játékmenetre és a történetre, de általában az emberiség megmentésére is hatással lesznek." - olvasható a hivatalos közleményben.
Bár a játék elkészítését a Canada Media Fund is támogatja, szeptember 16-án a Kickstarteren is elrajtol egy kampány, hogy a rajongók is hozzájárulhassanak a fejlesztéshez. Stílusát tekintve egy FPS-hez lesz szerencsénk, amely egyedi látványvilággal érkezik. Kalandjaink során olyan nehézségekkel és veszélyekkel kell megbirkóznunk, mint a szélsőséges időjárás, a vadállatok, az élelmiszer és víz hiánya, vagy épp más túlélők. Utóbbiakról ugyanis sosem tudhatjuk előre, hogy barátok vagy ellenségek lesznek, így minden döntésünknek súlya lesz.
A sztori mód mellett számíthatunk Survival Sandbox játékmódra is, amely több száz órányi játékidőt kínál majd, hiszen a nyitott világban teljesen ránk lesz bízva, hogy milyen módon maradunk életben a lehető legtovább. A The Long Dark egyelőre nem rendelkezik megjelenési dátummal, kizárólag PC-re készül. ■

előző
következő
The Long Dark, a túlélő-szimulátor
The Long Dark, a túlélő-szimulátorThe Long Dark, a túlélő-szimulátorThe Long Dark, a túlélő-szimulátor
The Long Dark
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Long Dark

hozzászólások (1)

Stroke31
Stroke31 2013.09.10. 15:24
A DayZ óta egyre népszerűbb lett ez a sandbox túlélő szimulátor stílus. Elég sok lehetőséget és frissességet hoz a videojátékok közé, de nem mindegyik alkotás éri el a megfelelő szintet. Egy olyan easter egget szívesen megnéznék valamelyik ilyen stílusú játékban, ahol választható karakterként magát Bear Gryllst irányíthatnánk.:D
Ha már a Man vs Wild video game egy nagy rakás szemét lett.
ajánlott olvasnivaló