Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

Wasteland 2 bemutató a gamescomon

Kölnben megnéztük, hogy áll a kultikus szerepjáték új epizódjának fejlesztése.

2013.09.22. 20:55 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

Az idei gamescomon a Wasteland 2 is jelen volt, köszönhetően többek közt a sikeres Kickstarter kampánynak. Az első részt is készítő Brian Fargo már sok-sok évvel ezelőtt szeretett volna folytatást, ám ez eddig, a rajongók támogatása nélkül nem jöhetett létre. A kiállításon mi is időt szakítottunk rá, hogy megnézzük, hogy áll a játék fejlesztése.

Wasteland 2 bemutató a gamescomon

Az első, ami feltűnt a prezentáció során, hogy a játék a Unity motort használja, így igazi látványorgiára nem szabad számítani. Csúnyának azért nem nevezhető a program, de az engine-nek köszönhetően nagyjából egy kávéfőzőn is elfut majd. Ám a Wasteland 2 esetében nem is a grafika, mint inkább a játékmenet a legfontosabb szempont, azzal pedig minden rendben van.
A fejlesztők rengeteg részletre odafigyeltek, hogy a hangulat nagyon hasonlítson az első részéhez. Először meg kell alkotnunk négy karakterünket, akikkel nekivágunk az elpusztult világnak. Karaktereink általános, harci és értelmi képességekkel rendelkeznek, amelyeken belül számos fejleszthető tulajdonságot találunk. A harci képességek alatt a különféle fegyverek terén való jártasságunk értendő, értelmi képességeink között a zártörést, a hackerkedést és hasonlókat, míg az általános képességeink között jellemvonásainkat kereshetjük.
Karaktereink mellett persze rengeteg NPC-vel is összefutunk, akik között egyaránt találunk ellenséges és barátságos alakokat is. Fontos, hogy minden szereplő (legyen fő- vagy mellékszereplő) megölhető a játékban, ám ezt kétszer is érdemes meggondolni, ugyanis minden döntésünk befolyásolja a dolgok további alakulását. A demóban találkoztunk például valakivel, akinek árokba csúszott a járműve. Akár le is puffanthattuk volna, hogy kiraboljuk, ám inkább a segítségére siettünk, így lehetővé vált, hogy értékes tárgyakkal kereskedjünk vele.

Wasteland 2 bemutató a gamescomon

És ha már a szereplők legyilkolásánál tartunk, essen pár szó a harcrendszerről. A csaták körökre osztva zajlanak, de nagyon fontos, hogy előtte miként helyezkedünk el a harcmező körül. Ha például mesterlövészünket egy magasabb pontra navigáljuk, jelentős előnyhöz jut. Karakterünk körül három zónára osztották a teret: a legközelebbi a zöld, ahol nagy bónuszokat kapunk támadásunkhoz, kintebb a sárga, amely átlagos esélyt kínál a találatra, legmesszebb pedig a vörös zóna található, ahol csekély a találati esélyünk. Fontos még, hogy vigyázzunk, hová megyünk karaktereinkkel, ugyanis van friendly fire, így óvatlanul saját embereinket is megsebezhetjük. Ha pedig egyikük elesik a csata során, nem hal meg azonnal, csak inaktívvá válik. Azonban az ellenség tovább támadhatja a földön fekvőt és végleg megölheti, hacsak mi nem segítünk rajta.
A fő történeti szál küldetései mellett rengeteg mellékküldetésre számíthatunk, amelyeket akár az NPC-ktől, akár a rádión keresztül szerezhetünk. Utóbbin mindig csak adásfoszlányokat hallunk, amelyeknek meg kell találnunk a forrását.

Wasteland 2 bemutató a gamescomon

A Wasteland 2-n még látszik, hogy van mit fejleszteni, de nagyon ígéretes alkotásnak tűnt a bemutatón. A játékmenet a klasszikus hangulatot idézi, így megfelelő körítéssel akár nagy sikereket is elérhet a poszt apokaliptikus téma kedvelőinek körében. ■

Wasteland 2 bemutató a gamescomon
Wasteland 2
A játékhoz kapcsolódó legutóbbi cikkek, hírek

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló