Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

PlayStation 4 hírek

A DualShock 4 Windows kompatibilis lesz, bemutatták a PS4 telefonos alkalmazását, amely másodlagos képernyőként is funkcionálhat.

2013.10.06. 11:20 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Már csak szűk két hónap választ el bennünket a Sony következő generációs konzoljának, a PlayStation 4-nek a megjelenésétől. Egyelőre nem lehet tudni, hogy hazánkba hivatalosan mikor érkezik meg a konzol, mivel a november 22-i első hullámban nem kaptunk helyet. Ennek ellenére több áruház kínálatában továbbra is a november vége, december eleje van megjelölve, mint megjelenési dátum. A Sony mindenesetre tovább csöpögteti az információkat a konzollal kapcsolatban, a napokban több érdekességről is lerántották a leplet. Bemutatták a külső, telefonos alkalmazást, amely iOS-re és Androidra is ingyen lesz elérhető. Többek között chat funkciót, valamint közvetlen PlayStation Store elérést biztosít, így bárhol, bármikor vásárolhatunk az online áruházból. Telefonunkról is küldhetünk játékmeghívókat, de akár élőben is figyelemmel kísérhetjük mások játékát. Emellett a fejlesztők felhasználhatják a programot, mint a játékuk külső alkalmazását, vagyis nem kell majd minden egyes játékhoz külön alkalmazást telepíteni a telefonokra. A Sony munkatársa, Shuhei Yoshida azt is elárulta, hogy a konzollal egyszerre megjelenő Knack külön kis puzzle játékot is tartalmazni fog, amelyet telefonunkon játszhatunk.
A másik érdekesség a DualShock 4 kontrollert érinti. A korábbi verzióval szemben az új eszköz gyárilag is működni fog Windowson, vagyis PC-hez is csatlakoztathatjuk. Yoshida elmondása szerint az alapfunkciók, mint az analóg karok és a billentyűk tökéletesen működni fognak PC-n is. Az egyelőre nem tisztázott, hogy az operációs rendszer miként fogja azonosítani a kontrollert, vagyis az DirectInput meghajtót használja-e vagy egyszerű Xbox kontrollerként ismeri majd fel. ■

hozzászólások (3)

GustyX
GustyX 2013.10.06. 11:50
"XInput meghajtót használja-e vagy egyszerű Xbox kontrollerként ismeri majd fel. " - előbbi mit takar?

Végre lesz választék controllerek terén is, nem csak only "X360".
Csak játékok is támogassák.
GeryG
GeryG 2013.10.06. 12:11
Mivel én magam nem vagyok teljesen képben a két mód közötti különbségekben, itt a hivatalos leírás. :)
GustyX
GustyX 2013.10.06. 12:38
ez alapján is nekem az jön le - ahogy írni is akartam - XInput=X360 kontroller. Vagyis szerintem így lenne helyes:
"a Directinput meghajtót használja-e vagy egyszerű Xbox kontrollerként ismeri majd fel.".

Bár mindegy:D
ajánlott olvasnivaló