Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Izgalmas thriller érkezik november végén

Steven Saylor A holtak méltósága című kötete egy helyenként kifejezetten félelmetes, máskor rendkívül izgalmas regény a XIX. század végén.

2013.10.29. 19:50 | szerző: GeryG | kategória: Egyéb

Az Agave kiadó révén november végén újabb remek regénnyel bővíthetjük könyvespolcunk tartalmát. Steven Saylor leginkább az ókori Rómában játszódó Gordianus regények révén lehet ismert az olvasók előtt, ám ezúttal egy ettől teljesen független, stílusában és műfajában is eltérő művel jelentkezik. Az A holtak méltósága című regénye a XIX. század Amerikájában játszódik, főszereplője Will Porter, aki múltjának tragédiái elől menekülve kerül New Yorkba, ahol álnéven neves íróvá válik. Műfaját tekintve egy vérbeli thrillerhez lesz szerencsénk, amely november 21-én kerül a könyvesboltok polcaira.
"1885-ben a gyors meggazdagodás és vad álmok reményével kecsegtető texasi Austint a Cselédirtók a félelem városává teszik. Az első áldozatukat, egy mulatt házvezetőnőt az ágyából kirángatva gyilkolják meg. Ezt követően még hat nővel végeznek, köztük a szép szőke Eula Phillipsszel, Will Porter banktisztviselő szerelmével.
Egy évtizeddel később Porter híres íróként él New Yorkban O. Henry néven, a múlt borzalmaitól azonban továbbra sem tud szabadulni, sem követelődző zsarolójától. Egy titokzatos levél hívásának eleget téve visszautazik Texasba, hogy egy szadista gyilkos baljós nyomába eredve szembenézzen saját meggyötört elméje démonaival, s eközben megdöbbentő felfedezést tesz.
Steven Saylor tizenhárom évvel ezelőtt a Gordianus-sorozatát hagyta félbe A holtak méltóságáért, hogy a történelem, irodalom és élénk fantázia ügyes keverékével, valamint létező szereplők és valódi bűntettek felhasználásával egy olyan lenyűgöző történetet írjon, ami mostanra Caleb Carr A halál angyala című mesterművével vetekszik."
- olvasható az eredetileg tizenhárom évvel ezelőtt megjelent regény rövid ismertetője. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló