Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

80 millió eladott PS3

A Sony közzétett egy statisztikát, amely szerint 80 milliót sikerült értékesíteniük a PlayStation 3-ból.

2013.11.07. 19:54 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

A PlayStation 3 immáron hetedik éve része a videojátékosok életének. A Sony aktuális konzolját hamarosan nyugdíjba küldi a következő generáció, de azért még korai lenne végleg leírni. Néhány éve még bizonyára van hátra. A megjelenése óta 80 millió darabot vásároltak a világ minden táján, ám ez a szám a következő időkben még nőhet, hiszen a negyedik generáció megérkezése várhatóan a PS3 árcsökkenését fogja eredményezni. Mi történt az elmúlt hét év során?
A PS3 2006. novemberi indulásával egy időben elindult a PlayStation Network szolgáltatás is, amely 59 országban több mint 150 millió regisztrált fiókkal rendelkezik. A PSN-hez kapcsolódóan a PlayStation Store áruházban számos változatos letölthető digitális tartalom elérhető, a PS3 tulajdonosok 222 000 digitális tartalom, köztük 72 000 játék közül választhatnak.
2010 júniusában elindult a PlayStation Plus is, amely számos exkluzív tartalmat, ingyenes PS játékokat, demókat és frissítéseket kínál a tagoknak. 2012 júniusában Észak-Amerikában és Európában a PS Plus szolgáltatásai közé került az Instant Game Collection is, amely lehetővé teszi az előfizetőknek, hogy bizonyos játékokhoz ingyen is hozzáférjenek.
A PlayStation 4 megjelenése már a nyakunkon van, alig egy hónap választ el minket a premiertől. Hogy képes lesz-e az új konzol a PS3-hoz hasonló karriert befutni, nehéz lenne megjósolni. Mindenesetre az előzetes információk alapján a háttere megvan hozzá. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló