Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Fizetős játékként jelenik meg a Black Mesa

Az ingyenes modnak induló projekt hamarosan elérhető lesz a Steam áruházában is, de később is lesz ingyenes változata.

2013.11.20. 23:06 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Black Mesa egy rajongói projektként látta meg a napvilágot. A lelkes modderek a Half Life-t ültették át a második epizód Source motorjára. A projekt kezdettől fogva ingyenes, mivel a készítők szeme előtt nem a profitszerzés lebegett. Most mégis úgy tűnik, hogy a játék önállóan is meg fog jelenni a Steam áruházában.
"Soha nem a pénzért fejlesztettük a Black Mesát. Csapatunkat szorgalmas, átlagos emberek alkotják, senki sem a pénzért csatlakozott hozzánk. Számunkra a Black Mesa igazi szerelemgyerek. Ez a hozzáállás pedig tökéletesen megmutatkozik a játék minőségén és hangulatán." - írta az egyik vezető fejlesztő a játék hivatalos fórumán, ahol később kitért arra is, hogy ezzel nem szűnik meg az ingyenes változat - "A játék fizetőssé tétele mellett két ok szól: egyrészt hiszünk benne, hogy a Source motorhoz való teljes hozzáféréssel még jobb játékot készíthetünk, mivel így megoldhatunk bizonyos problémákat ahelyett, hogy megkerülnénk őket. Másrészt egész egyszerűen a csapatra is ráfér egy kis anyagi támogatás. Nem sokkal a Steames megjelenés után elkészül egy vadonatúj ingyenes változat is. Emellett tervezzük a pályák és más játékelemek szabadon hozzáférhetővé tételét is a többi modder számára."
Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy a Black Mesa mikor jelenhet meg a Steam kínálatában. ■

Black Mesa Source
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Black Mesa Source

hozzászólások (2)

- Lizard -
- Lizard - 2013.11.21. 14:55
"...Másrészt egész egyszerűen a csapatra is ráfér egy kis anyagi támogatás."
Itt inkább ezen van a hangsúly. De szerintem így is teljesen mindegy, hogy fizetős vagy nem, a félszeműek így is leszedik majd a torrent oldalakról. Kis bevétel lesz, de ezt nem lehet azzal magyarázni, hogy "a teljes hozzáféréssel aztán ejha de nagyon tudjuk majd fejleszteni a további projecteket". Paraszt vakítás szerintem.
david139
david139 2013.11.21. 16:15
Oldják meg, hogy ne legyen 5 percenként 2 perc töltés, és megveszem :D
ajánlott olvasnivaló