Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

No Man's Sky

No Man's Sky - fedezd fel a világűrt és oszd meg mindenkivel

A játék alapötlete, hogy mindenki ugyanabban az univerzumban játszik és amit egy játékos felfedezett belőle, azt onnantól mindenki más is láthatja.

2013.12.11. 18:40 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A VGX-en mutatta be először a nagyközönségnek új játékát a Hello Games csapata. A projekt a No Man's Sky címet viseli és egy összetett sci-fi alkotás lesz, amelyben az univerzum egy aprócska szegletéből indulhatnak a játékosok, mindenki a saját bolygójáról, hogy aztán felfedezzék az egész univerzumot. A felfedezett új bolygók megjelennek a galaktikus térképen, minden fontosabb adattal (légkör, nyersanyagok) együtt. Ha a játékos akarja, egy mozdulattal megoszthatja mindenki mással felfedezését, így az általa felfedezett bolygó onnantól mindenki térképén megjelenik. Ugyanígy mindenki otthagyhatja a kéznyomát az által felfedezett világokon, amit onnantól mindenki más is láthat. A világban minden apró eleme a játék közben születik meg a legegyszerűbb növényektől és állatoktól kezdve a hatalmas galaxisokig. A játék világa nagyon veszélyes hely lesz, hiszen - bár meghalni nem lehet benne - ha elveszítjük űrhajónkat, egy lifepodban térünk magunkhoz, és mindent a nulláról kezdhetünk elölről, mindent elveszítünk.
A játék egyelőre sem megjelenési dátummal, sem célplatformokkal nem rendelkezik, viszont egy hangulatos trailerrel már igen. Nagy fába vágta a fejszéjét a Hello Games, hiszen lényegében egy olyan játékon dolgoznak, amelyben minden egyes atom, így minden egyes világ teljesen egyedi, semmiből sincsen kettő. Ráadásul mindezt folyamatában tárja elénk a játék. ■

No Man's Sky
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
No Man's Sky

hozzászólások (10)

GeryG
GeryG 2013.12.12. 09:00
Számomra azért vicces a dolog, mert soha nem voltam nagy űrhajó-szimulátor rajongó. :) Ehhez képest a Star Citizen polgárai közé tartozom már magam is (vagyis én is támogató vagyok), mert nagyon felcsigázott. Ez is érdekes, de valahogy a trailer sem győzött meg igazán. Tök steril az egész...

Ha már sci-fi, akkor inkább a stratégiai vonal, abból meg nálam mostanában a Star Drive a befutó. :)
Dark Archon
Dark Archon 2013.12.12. 12:05
S a nagy változatosság, hogy a növényzet színe random? :D
_Sun_
_Sun_ 2013.12.12. 12:33
A procedural eljárásban óriási lehetőségek lennének, de eddig senki sem épített erre komolyan. Procedural eljárással létrehozott játékra jó példa a .kkrieger. Érdemes megnézni mit lehet összehozni 97,280 byte-on (96kb!).
Egy ilyen jellegű játék, mint a No Man's Sky pont iskolapéldája lehetne az eljárásban rejlő lehetőségeknek, ha sikerül azt rendesen megvalósítani. Ezzel a módszerrel valóban végtelennek tűnő változatosságot lehet létrehozni, véges erőforrásokkal is.
Hogy hasonló példát idézzek a Procedural generation wiki-s oldaláról:
"An extreme case was Elite, which was originally planned to contain a total of 2^48 (approximately 282 trillion) galaxies with 256 solar systems each. The publisher, however, was afraid that such a gigantic universe would cause disbelief in players, and eight of these galaxies were chosen for the final version."
Reménykedem, hogy ezúttal tényleg megvalósulnak az eredeti tervek. :)
Dark Archon
Dark Archon 2013.12.12. 13:32
Tényleg rohadt felesleges lenne egyébként ennyi galaxist létrehozni, a büdös életben nem találkozna senki senkivel. A várható játékosokhoz kell adaptálni a galaxis méretét.

A Krieger meg lehet, hogy nagy szám volt 2004-ben (ja nem, mégsem), de ma már nem kellene a kutyának sem (és azóta sem kellett, különben nem maradt volna béta fázisban).

Nem is éri meg ezzel szórakozni, mikor giga/terabyte-okban mérjük már a háttértárakat és, ha emellé teszel egy Alpha Prime-ot, ami elfoglalt ugyan pár száz megát, de fényévekkel jobban néz ki, van sztorija, stb.
_Sun_
_Sun_ 2013.12.12. 16:08
A lényeg, hogy egy galaxist sem kell létre hozni, mert az valós időben jön létre játék közben. Ha egymáshoz közel indulnak a játékosok, és van térkép is akkor nem igazán értem miért probléma, hogy nincs korlát. Pontosan annyi galaxis jön létre, amennyit a játékosok létrehoznak azzal, hogy felfedeznek.

A .kkrieger egy techdemo, ami egy versenyre készült és meg is nyerte.

A sztori egy ilyen játékban senkit sem érdekel, ez nem az a műfaj. A sztorit a játékosok hozzák létre saját interakciójukkal. És pont azért éri meg ezzel foglalkozni, mert ez a technológia nem korlátozná ebben őket a játéktér határaival.

Ha az eredeti elképzelés valósul meg, az nagyon valószínű, hogy rétegjáték lesz. Ilyen léptékű alkotás, ebben a műfajban nincs a piacon.
ajánlott olvasnivaló