Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Elérhető a SteamOS bétája

A Valve mindenki számára hozzáférhetővé tette új operációs rendszerének első változatát.

2013.12.16. 13:46 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Szeptemberben jelentette be a Valve, hogy saját számítógépet, hozzá saját kontrollert és operációs rendszert készít. Utóbbi első változata a napokban meg is jelent, így mostantól mindenki szabadon ismerkedhet vele. A SteamOS Debian Linux alapokon nyugszik, de természetesen a Steamhez hasonló megoldásokkal alakították át.
"Mivel ez egy korai változat, még sokat fog változni, így még lehetnek benne csiszolásra váró részek. Jelenlegi állapotában a SteamOS még nem végleges tehát, de hozzáférhető a hétköznapi felhasználóknak is. Nagyon fontos, hogy jelenleg még csak bizonyos hardvereket támogat (erről bővebben a GY.I.K.-ben olvashattok). Dolgozunk a lista folyamatos bővítésén. Mi már használjuk a nappalinkban és izgatottak vagyunk, hogy végül mi sülhet ki ebből. Minél több visszajelzést kapunk tőletek, annál gyorsabban tudjuk kiköszörülni a hibákat. A felhasználóknak ugyanakkor észben kell tartaniuk, hogy a SteamOS nem a mostani operációs rendszerük helyettesítésére szolgál. Kifejezetten a nappalikba terveztük és optimalizáltuk." - olvasható a hivatalos oldalon. Az említett GY.I.K.-et is errefelé olvashatjátok, amelyben a telepítési útmutatót is megtaláljátok. Ugyanitt megtalálható a rendszerkövetelmény is:

  • Processzor: 64 bites Intel vagy AMD processzor
  • Memória: 4 GB
  • Videokártya: bármilyen NVIDIA videokártya (az AMD és Intel támogatás hamarosan elkészül)
  • UEFI boot támogatás
  • USB port az installáláshoz

Érdekesség, hogy a Valve a napokban eljuttatta a Steam Machine első változatát is 300 kiválasztott szerencsésnek, vagyis nagyon jó ütemben haladnak a fejlesztéssel. A SteamOS bétáját a hivatalos oldalról tudjátok letölteni. ■

előző
következő
Elérhető a SteamOS bétája
Elérhető a SteamOS bétájaElérhető a SteamOS bétája

Kulcsszavak: Steam Machine

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló