Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Combat Mission 2 keleti front?

Karácsonyi figyelemfelkeltő videó a Battlefronttól.

2013.12.20. 19:09 | szerző: Lacko | kategória: Játék

Karácsony alkalmából megjelent egy teaser videó a Battlefront hivatalos Youtube csatornáján. Semmi konkrét, de a magyar rajongóknak - akik sok éve várnak már a CMx2 motorral készülő, de keleti fronton játszódó játékra - most remény gyúlhat a szívükben. ■

hozzászólások (6)

Lacko
Lacko 2013.12.20. 19:20
Elég jól időzítettem a hírt, ha 1 percen belül hozzászóltál. Bár volt egy tippem, hogy te leszel az első. :)
Krieger
Krieger 2013.12.20. 23:19
Na végre!!!:)
Lacko
Lacko 2013.12.24. 08:29
Kiraktàk végre a facebookjukra is ezt a videot. Es valaki ott azt kommentelte, hogy 'stop posting porn!' :-)
Pras
Pras 2013.12.24. 22:45
Év vége természetes időszaka a visszatekintésnek, azt hiszem, így a videó kapcsán szántam egy percet a nagy büdös emlékeimnek. :)
Nagyjából 14 éves lehettem (plusz-mínusz egy), hogy talán vagy szoftverbázison, vagy éppen a PCDome-on megtaláltam vagy valamiféle hírt, vagy magát a demoját a játéknak, talán még a CMBO-nak. Nem tartom kizártnak, hogy a Domeról van szó, mert van rá egy sansz, hogy ehhez a jeles életeseményhez köthető a regisztrációm. Próbáltam utánanézni a dátumoknak (2002-es a CMBB, 2000 nyári a CMBO), de nem tudtam összerakni a képet világosra. Akárhogy is, még az 56k-s betárcsázós móka volt még, talán, aligha az ISDN, de arra tisztán emlékszem, hogy amikor éjféltájban feltelepítettem a játékot és elindítottam a család egyetlen, nagyszobában tartózkodó számítógépén (ha belegondolok, ma személy szerint három működő géppel bírok), hirtelen baromira semmi kedvem nem lett lefeküdni.
Amit láttam, lenyűgözött. Egy k*rva szót nem értettem az egészből (na jó, ez így, ebben a formájában nem igaz, mert képes voltam épkézláb módon hozzákezdeni; a komplexitás nem feltétlenül jelent kezelhetetlenséget is, a későbbi CMSF jóval érettebb fejjel is nagyobb sokk volt), de lenyűgözött. Talán először láttam a "kedvenceimet", a világháborút háromdimenziós terepasztalban és eldobtam az agyam. Percekig mást sem csináltam, mint forogtam a kamerával a StuG-ok és a Hellcatek körül. Talán két pálya volt a demóban, de rongyosra játszottam őket. Állatian nézett ki, ahogy gördültek a harckocsik, ahogy gömb alakban szétterjedtek a lökéshullámok, ahogy az épületek szétrepültek, ahogy potyogott az aknatűz, állatian nézett ki, ahogy a géppuskasorozatok nyomjelzői (béna, megnyújtott kis tetraéderek) átszelték a pályát, ahogy kilométerekre volt tehető a lőtáv, mégpedig érzékelhetően.
A következő markáns emlékem, ismét nem tudom, hogy a BO vagy a BB kapcsán, az - már elévült, úgyhogy elmesélem :D -, ahogy az akkoriban még virágzó SMS-küldő warezoldalak egyikéről a 40-50 darab .rar kötegfájlt egy teljes délután és egy fél este rászánásával egyesével lehúzkodtam. Akkoriban MÉG, manapság meg MÁR gőzöm nincs arról, mi az a "letöltéskezelő", úgyhogy a gép előtt töltöttem a napot és bőszen füstöltettem a modemet (talán valami "felcsatlakozol, ott vagy X percet, a többi pedig ingyenes, ha a kapcsolat folyamatos"-konstrukció lehetett), fájlról fájlra, imádkozva, hogy a tolvaj ne csesszen ki az orgazdával. Megdöbbentő, de nem cseszett: ám minősítsen engem, de akkor is extatikus élmény volt, amikor a játék gond nélkül elindult. Emlékszem, aztán még az akkoriban futó Keleti Front Kampányba is beugorhattam egy csata erejéig. Nem emlékszem már, kik játszottak, lehetséges, hogy keverem is (uhu, csonti, BlackVoid...?), de azt hiszem, csonti vert el úgy, hogy gyakorlatilag a tüzérségi előkészítés eldöntötte a csatát. :D A frontszakaszon, ahová "helyettes parancsnokként" beugrottam, visszavonulást kellett foganatosítani a szovjetek elől, mégis, soha egy rossz szavuk nem volt rám.
Ha bármelyikőtök is olvassa ezt, srácok (elnézést, azóta már talán bőven urak), akkor egy akkoriban tizenegynéhány éves csóka utólag is hálásan köszöni a türelmeteket és az élményeket!

Talán több, mint tíz év telt el azóta.
Utoljára talán tavasszal ültünk össze egy-két CMBB-meccsre KisCsirkee-vel a BME egyik épületében, és állíthatom, hogy a multis élmények egy töredéknyit sem kissebbedtek a kezdetek óta. Nem számolom, hányadik számítógépemet fogyasztom, de a CMBB azóta is az első programok egyike, ami helyet kap a gépen - akár ténylegesen játszom is vele, akár alig-alig.

...egyébként hol van Petyo és Herrera?
uhu
uhu 2014.02.06. 08:17
Köszi a visszatekintést, tényleg nekem is kb. ez, csak már valamivel idősebb voltam. :) A Keleti Front kampány is nagyon szuper volt, Csonti meg durván jól nyomta... :O !
ajánlott olvasnivaló