25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Sűrű év elé néz a Telltale Games

Javában készül a The Walking Dead második évada, a The Wolf Among Us, a Tales from the Borderlands és az új Game of Thrones játék is.

Írta: GeryG 0 hozzászólás

Az utóbbi évek egyik legfelkapottabb fejlesztőcsapata a Telltale Games lett, hiszen több mozifilm, televíziós sorozat és képregény alapján is készítettek kalandjáték sorozatokat. Az első ilyen címük a Back to the Future volt, amelyet a Jurassic Park követett. Az igazi robbanást mégis a The Walking Dead első évada jelentette, amelynek már készül a folytatása. Emellett készül a The Wolf Among Us első évada (az első rész már meg is jelent), valamint néhány hete bejelentették, hogy két újabb szérián is dolgoznak. Ez a Tales from the Borderlands és az új Game of Thrones játék lesz. A napokban Steve Allison adott interjút a Polygon magazinnak, amelyben az új projektekről mesélt el néhány érdekességet.
"A 2012-es Spike VGA rendezvényen voltunk, ahol a Gearbox az egyik asztalnál ült, mi pedig egy másiknál, mi a The Walkind Deaddel voltunk kint. Beszédbe elegyedtünk, és már nem emlékszem, hogyan került szóba, de kitaláltuk, hogy meg kéne csinálnunk, bár csak néhány koktél után jutottunk idáig. Simán megfeledkezhettünk volna róla és a túl sok Tequila számlájára írhattuk volna, de mikor hazaértünk, még mindig emlékeztünk rá. A Borderlands univerzumában rengeteg történetet el lehet mesélni, hiszen rengeteg a nagyszerű karakter. A Borderlands 2 egy bizonyos célt szolgál, mi viszont egészen más célokat tűzhetünk ki magunk elé."
Allison ezt követően áttért a HBO hatalmas rajongótáborral rendelkező sorozatára, a Game of Thronesra, amely alapján szintén dolgoznak egy új kalandjátékon.
"Olyan szériát kerestünk, amiből nehéz hagyományos videojátékot készíteni, nem akartunk újabb The Walking Dead lövöldét készíteni. Olyan témát, amely saját karakterekkel, történettel, drámával és kapcsolatokkal rendelkezik. Nagy széria kellett, amely rendelkezik ezekkel."
Összességében tehát nem fognak unatkozni a következő hónapokban sem a srácok, hiszen legalább négy projekt fut náluk párhuzamosan. Remélhetőleg nem vállalják túl magukat és a sok eltérő játék nem megy majd egymás rovására.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK