Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

PlayStation Now névre keresztelték a Gaikait

A Sony által felvásárolt felhőalapú szolgáltatás új néven lesz elérhető a PlayStation 4-en.

2014.01.10. 10:17 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

A Sony nagy terveket fűz a Gaikaihoz, amelyet kifejezetten a PlayStation 4 miatt vásároltak fel. A felhőalapú szolgáltatással kívánják ugyanis elérhetővé tenni a PlayStation 3-as címeket az új konzolon is. Erről azonban mostanáig nem sokat árultak el, ám a napokban új információk láttak napvilágot. Kiderült többek között, hogy átkeresztelték a szolgáltatást, amelyet majd PlayStation Now néven kell keresni. A tervek szerint hosszú távon nem csupán a PS4-en, de Vitán, Sony Bravia televíziókon, valamint táblagépeken és okostelefonokon is elérhető lesz, de elsőbbséget mindenképpen a PS4 élvez. A rendszer teljesen mobilis lesz, vagyis egy játék, amelyet félbeszakítottunk egy konzolon, bármelyik másikon, vagy akár TV-n, PS Vitán is folytathatjuk, csupán a PlayStation Network profilunkba kell bejelentkezni.
A szolgáltatás bétatesztje a tengerentúlon még januárban kezdetét veszi, amely a tervek szerint havi díj ellenében lesz elérhető, esetleg kölcsönzéses rendszerben. Az továbbra sem tisztázott, hogy azok a játékok, amelyeket PS3-ra már korábban megvásároltak a játékosok, milyen formában lesznek elérhetőek a szolgáltatáson keresztül. Újra ki kell fizetnünk értük egy bizonyos összeget vagy találnak módot rá, hogy ingyen hozzájuk férjünk.
A Sony a napokban a PlayStation 4 eladásairól is ejtett néhány szót. Eszerint a mai napig 4,2 millió konzol talált gazdára világszerte, vagyis továbbra is jócskán az Xbox One előtt járnak (a Microsoft konzoljából 3 milliót adtak el mostanáig). ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló