Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Az Arma 3 DLC-k működéséről nyilatkoztak a fejlesztők

Közreadta DLC-filozófiáját a Bohemia Interactive.

2014.05.30. 08:10 | Lacko | kategória: Játék

A cseh Bohemia Interactive eddig is kicsit más filozófiát követett a kiegészítők vagy DLC-k terén, mint a többi kiadó. Már eleve érdekes és újszerű konstrukció volt az ArmA 2-höz megjelent Operation Arrowhead, ami úgy volt önálló kiegészítő, hogy akinek megvolt az alapjáték is, azzal össze is tudott olvadni. Aztán a később megjelenő kisebb DLC-k (mint amilyen a brit csomag vagy a private military contractor DLC volt) ingyen bekerültek patch-ként a játékba, de lebutított grafikával és hangminőséggel (és persze az egyjátékos küldetések nélkül). Ezzel azt érték el, hogy akik nem vették meg a kiegészítőket, azokat sem zárták ki a többjátékos szerverekről, hiszen ők is játszhattak brit küldetéseket, csak az egységeik látványa nem volt lélegzetelállító. Tehát a cseh fejlesztők fő célkitűzése az, hogy ne osszák meg a játékosokat. Ne darabolják fel a rajongókat azokra akik megvesznek egy DLC-t és azokra, akik nem.
Ezt a filozófiát továbbra sem adták fel, de túl sok panasz érkezett a lerontott minőség miatt (sokan például hibának vélték). Ezért az Arma 3-hoz megjelenő fizetős DLC-k ingyen, teljes szépségükben bekerülnek mindenki játékába (természetesen az egyszemélyes tartalom nélkül), és aki nem veszi meg a kiegészítőt, az a felületen kap figyelmeztetéseket akkor, amikor egy fizetős tartalmat használ. Eleinte ritkábban, és ahogy egyre többet használja az adott tartalmat (pl. egy helikoptert), egyre sűrűbben kap figyelmeztetéseket. Illetve egy idő után korlátozzák a hozzáférését is, ami azt jelenti (továbbra is a helikopteres példánál maradva), hogy nem vezetheti, csak utazhat vele. Így multiban továbbra is mindenki játszhat olyanokkal, akik megvették a DLC-t (legfeljebb nem ő lesz a pilóta).
Azért, hogy az új rendszert teszteljék és a fogadtatást ellenőrizzék, megjelentették azt a DLC-t, amit áprilisi tréfaként készítettek el pár hónapja, és ami gokartokat ad az alapjátékhoz. A Kart DLC másfél euróért vásárolható meg, de aki nem veszi meg, annak is elérhető a figyelmeztetésekkel, funkcióelvonással és az egyszemélyes tartalom nélkül. A hamarosan megjelenő Helicopters és Marksmen DLC-k - mivel ezek sokkal komolyabbak - már 13-13 euróba kerülnek, de az összes DLC-t egyben is meg lehet vásárolni 20 euróért. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Arma 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Arma 3

hozzászólások (1)

Lacko
Lacko 2014.05.30. 08:38
Nem akartam a hírbe beleírni személyes, szubjektív véleményemet, de ez nagyon nem tetszik nekem.
Sokkal jobb volt a lebutított grafika. Évekig játszottam nem túl szép brit katonákkal és egyáltalán nem zavart. Sőt a végén meg is vettem a DLC-t (amikor már elfogadható ára volt). De ez a képernyő spammelés és funkció letiltás kicsit agresszívnek tűnik. Bevallom férfiasan tegnap este már nem volt időm kipróbálni (akkor jött meg a patch a Kart DLC-vel), csak a főmenüig jutottam el, de már ott idegesítő, hogy az arcomba tolják, hogy vegyek meg egy számomra érdektelen kiegészítőt. Szóval most pár napig azt fogom tesztelni, hogy biztosan nem zavar-e be a Kart DLC meg nem léte a régi, hagyományos küldetésekben.
ajánlott olvasnivaló