Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2014

Nintendo E3 2014 online sajtókonferencia

Összefoglaló a japán konzolgyártó játékújdonságairól.

2014.06.11. 14:45 | szerző: Dino | kategória: E3 2014

A Nintendo az előző évhez hasonlóan most se tartott hagyományos sajtókonferenciát, helyette egy videós műsort készítettek, és ennek keretében mutatták be újdonságaikat. A formátum azonban úgy érzem, jól működött, sokkal összeszedettebb és mókásabb volt az egész így. (Kezdésül például Reggie Fils-Aimé bábfigurája nyitotta meg az egészet, aztán élőszereplős felvételen csapott össze Satoru Iwatával, felvezetve a Super Smash Bros.-t, máshol meg a Robot Chickenhez hasonló jelenetek voltak két játékbemutató között.) Lássuk hát a japánok felhozatalát!
(A teljes online esemény az alábbi videóban tekinthető meg, utána pedig néhányról olvashattok is pár szót, meg egy-egy külön trailert is meg lehet nézni.)

Super Smash Bros.
Mii figurákat is rakhatunk be a játékba, háromféle harcmodorral: brawler (kézi harc), swordfighter (kard), gunner (lőfegyver). Karakterünknek speciális mozgásokat is választhatunk, 12 közül. De természetesen egy rakás jól ismert karakter is megtalálható lesz a játékban, pl. az alábbi videóban látható Palutena, a fény istennője (a Kid Icarus játékokból). A 3DS verzió már majdnem készen van, nyáron jelenik meg, míg a Wii U változatra év végéig kell várni.

amiibo
A Skylanders és Disney Infinity-hez hasonló figurák jönnek a Wii U-hoz, amelyeket a GamePadhez kell érinteni aktiváláshoz. Ezek olyan chipet tartalmaznak, amely adattárolásra is képes, így például játékbeli fejlődésünket is átküldheti rá a konzol. A Super Smash Bros. mellett más játékokhoz is várható az amiibók használata, mint például a Mario Kart 8 (de erről később lesznek majd bővebb információk).

Yoshi’s Woolly World
A Kirby’s Epic Yarnhoz hasonló környezetben játszódik, itt is fonalból horgolt-kötött objektumok vannak mindenütt, és főhősünk is abból van. Lebonthatunk falakat vagy építhetünk platformot magunknak – szintén mindent fonalból. De a fonalat akár propellerként használva repülhetünk is. Két Yoshi szereplésével kétszemélyes játéklehetőség is lesz, az egyik meg is eheti a másikat és úgy köpheti ki messzire. Wii U-ra érkezik, 2015-ben.

Captain Toad Treasure Tracker
Wii U-ra jelenik meg 2014 végén.

Új Zelda játék 2015-ben
Wii U-ra jön az újabb kaland, egyelőre azonban nem sok konkrétumot tudtunk meg, csak hogy lesz benne természetesen óriási méretű ellenség.
Bayonetta 2
A PlatinumGames akciójátéka Wii U-ra érkezik októberben, és tartalmazza az első részt is.

Hyrule Warriors
Verekedős játék (Dynasty Warrior jellegű hack-and-slash) a Zelda játékok szereplőivel.

Kirby and the Rainbow Curse
Kisgömböc újabb kalandjai Wii U-n, 2015-ben.

Xenoblade Chronicles X
Wii U-ra jön, jövő évben.

Mario Maker
Saját Mario pályát tervezhetünk majd játszhatunk végig (meg feltételezhetően oszthatunk meg), legkényelmesebben a GamePad használatával. Wii U-ra érkezik.

Splatoon
Két négyfős csapat mérkőzik meg ebben a Wii U-s online multiplayer akciójátékban. Gyerekbarát lövöldözés folyik, ugyanis festékszóróval kell harcolnunk. Karaktereink emberi formájúak, de tintahalként kilőhetjük magunkat vagy saját színünkben akár úszhatunk is. Minél több területet kell befesteni saját csapatunk színére, és ez rengeteg taktikai lehetőséget is teremt. A gamepaden látható a pálya, csapattársainkkal, rájuk kattintva pedig közvetlenül melléjük kerülhetünk. 2015-ben fog megjelenni.

A kiállításon a Nintendo standján Shigeru Miyamoto további két új játékot prezentált, amelyek Project Guard és Project Giant Robot munkacímen futnak. Az előbbiben bázisunkat 12 biztonsági kamera elhelyezése után kell megvédenünk. A kamerák képén látjuk, honnan támadnak, és odaugorva lézerrel lőhetjük szét a behatolókat. A másik újdonságban a címnek megfelelően egy óriási robotot kell vezérelnünk.

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló