Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Areal - a S.T.A.L.K.E.R. igazi örököse - vagy csalás?

Az egykori fejlesztők új stúdiót alapítottak, játékukhoz pedig a Kickstarteren várják az adományokat. A Vostok Games szerint azonban ebből semmi sem igaz.

2014.06.29. 10:46 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A S.T.A.L.K.E.R. úgy vonult be a videojátékok történelmébe, mint a be nem váltott ígéretek hosszú évekig fejlesztett játéka. Az egykori GSC Game World azóta több kisebb stúdióra oszlott, a fejlesztők pedig a 4A Games (Metro széria), a Vostok Games (Survarium) és a West Games csapatához szerződtek. Míg előbbi két stúdió már több játékot is letett az asztalra, illetve jó ideje készíti aktuális játékát, a West Games csak a napokban rukkolt elő első projektjével, amely az Areal címet viseli - és nem meglepő módon a S.T.A.L.K.E.R. szellemi örökösének tartják. Ismét egy katasztrófa sújtotta világban találhatjuk magunkat, amelyet teljesen szabadon fedezhetünk fel mindenféle kötöttségek nélkül. Ezúttal nem atomkatasztrófa vagy a növények titokzatos elszaporodása okozta az emberi civilizáció szinte teljes pusztulását, hanem egy még rejtélyesebb anyag, a Metamorphite, amely egy meteorbecsapódás után ellepte az egész bolygót. Az ígéretek szerint a történet nem fog kézen fogva végigvezetni minket az eseményeken, hiszen azokat mi magunk alakíthatjuk: nem mindegy, kivel és hogyan beszélünk, ahogy az sem, hogy kit ölünk meg és kit hagyunk életben. Mindezt ráadásul a manapság oly sokat hangoztatott moralitás sem fogja befolyásolni, egyedül rajtunk áll, mikor hogyan cselekszünk, nem kell majd az egyetemes jó vs. rossz rendszernek megfelelnünk. A játékban rengeteg fegyver és felszerelés a rendelkezésünkre fog állni, amelyeket a saját harcmodorunknak megfelelőre formálhatunk. Két azonos típusú fegyver sem lesz egyforma, vagyis bármikor belebotolhatunk egy elhagyott AK-47-be, amelyről kiderül, hogy az egyik legjobb fegyver. Lesznek járművek is a quadoktól kezdve a helikopterekig, ám ezek használatához üzemanyagra lesz szükség, valamint karban is kell tartanunk őket. A Metamorphite is használható eszköz lesz, több formájával találkozhatunk a világban, amelyek mind más és más hatással lehetnek ránk és eszközeinkre. Mutáns lényekből is lesz szép számmal a játékban, amelyek viselkedéséért az X-life rendszer fog felelni, ahogy a mesterséges intelligencia minden egyéb aspektusára is.
A fejlesztők a Kickstarteren várják tehát az adományokat, az elsődleges cél 50 000 dollár összegyűjtése. Ebből alig néhány nap alatt máris összejött 32 000 dollár, így egyáltalán nem kizárt, hogy a határidő lejártáig elérhetik a további célokat is, amelyekért valódi városokat, többjátékos módot, valamint több mellékküldetést és új játékmódokat is kaphatunk.
A dolog árnyoldala, hogy a korábban említett Vostok Games nem néz jó szemmel a projektre, jogi lépéseket helyeztek kilátásba. Elmondásuk szerint ugyanis a West Games munkatársai valójában soha nem dolgoztak a GSC-nél és már kapcsolatba is léptek a jogi képviselőikkel, hogy a végére járjanak a dolognak. Emellett a Kickstarer oldalon található képek és az alábbi video is a S.T.A.L.K.E.R.-ből származnak. Hogy mi az igazság, az várhatóan rövid időn belül kiderül.
Amennyiben végül mégis elkészül az Areal, úgy PC (Mac és Linux) mellett PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Wii U-ra jelenhet meg. ■

előző
következő
Areal - a S.T.A.L.K.E.R. igazi örököse - vagy csalás?
Areal - a S.T.A.L.K.E.R. igazi örököse - vagy csalás?Areal - a S.T.A.L.K.E.R. igazi örököse - vagy csalás?Areal - a S.T.A.L.K.E.R. igazi örököse - vagy csalás?Areal - a S.T.A.L.K.E.R. igazi örököse - vagy csalás?Areal - a S.T.A.L.K.E.R. igazi örököse - vagy csalás?
STALKER Apocalypse (Areal)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
STALKER Apocalypse (Areal)

hozzászólások (1)

deefun
deefun 2014.07.16. 10:56
Három felé bomlott a GSC és a harmadik a UnionStudio volt, amit a mai napig Kim Eugene vezet, aki a West Games-t is. Azóta nekik volt egy becsődölt játékuk, a Nuclear Union, melyről lemondott az orosz kiadó, de ezt az Union Studio nem így látja (vagy Best Way már a nevük). Viszont ez részlet kérdés amellett a rengeteg ügy mellett ami kirobbantotta ezeket a botrányokat és mielőtt bárki is adna erre pénzt érdemes lehet átolvasni egy szubjektív összefoglalást az eseményekről:

http://prohardver.hu/tema/re_areal_keszul_a_s_t_a_l_k_e_r_szellemi_orokose/friss.html
ajánlott olvasnivaló