Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Lopakodós játékkal bővül a Dead Island univerzuma

A Deep Silver bejelentette, hogy újabb taggal bővül a Dead Island franchise. A lopakodós, nyomozós képregényes stílusú játék rögtön előzetest is kapott.

2014.07.01. 21:13 | szerző: Malakai | kategória: Játék

A stúdió alig három hete az E3-on harangozta be a Dead Island 2-t, de máris itt a következő nagy dobás, az Escape Dead Island. A trailert elnézve a Deep Silver érdekes, de mindenképp üdvözlendő vizekre tévedt. Akit nem hoz lázba az őrült hentelés, most dörzsölheti a kezét, hiszen a széria legújabb darabjában a véres öldöklést taktikai elemek váltják fel. Az erősen történetalapú játék főszereplője egy újságíró, Cliff Calo lesz, aki minden áron ki akarja nyomozni, hogy mi állhat a Banoi katasztrófa hátterében. A Narapela szigetén játszódó történetben a valóság és a képzelet nem válik el élesen egymástól, főhősünk hallucinációi pedig a játékmenet szerves részét képezik majd.
A játék a Dead Island franchise korábbi darabjaitól eltérően kevésbé lesz lineáris. Új tárgyak megszerzésével új bejárható területek nyílnak meg a játékosok számára, így például egy kötél segítségével magaslatokról ereszkedhetünk le vagy a buzogány megszerzése után bedeszkázott ajtókat is betörhetünk. Az ígéretek szerint a hangsúly az akcióról áttevődik a lopakodásra, a zombik hallanak és kiszagolnak minket, ha pedig ez megtörtént, már csak a futásra hagyatkozhatunk majd, hiszen egy tucat élőhalott ellen esélyünk sem lesz. Ráadásul Calo nem immúnis a harapásokra sem. Persze azért nem minden zombi megölése igényel majd precíziós munkát, annyi azonban biztos, hogy jobban járunk, ha a nyílt csatákat lehetőség szerint elkerüljük. A történet főbb szakaszain egy-egy speciális zombi megölésével juthatunk majd túl. A korábbi Dead Island játékokhoz képest szintén változás, hogy a széria legújabb részében nem lesznek szerepjátékos elemek és a multiplayer módról is le kell mondanunk. A grafika is alapos változásokon esett át. A cel-shading technikával megtámogatott látvány a trailer alapján interaktív képregény látszatát kelti.
Az Escape Dead Island idén ősszel érkezik PC-re, PS3-ra, valamint Xbox 360-ra, és a tervek szerint a Dead Island 2 eseményeit vezeti fel, összekötve az első és a második rész történéseit. ■

Escape Dead Island
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Escape Dead Island

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló