Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Tovább fokozódik a helyzet az Areal körül

A Survarium fejlesztői állítják, átverés az egész, most mégis egy volt munkatársuk csatlakozott a projekthez.

2014.07.10. 11:13 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Két héttel ezelőtt rajtolt el az Areal Kickstarter kampánya, amely során a fejlesztő West Games 50 000 dollárt szeretne összegyűjteni. Mivel a játék állítólag a S.T.A.L.K.E.R. szellemi örököse lesz nyílt világgal, rengeteg mellékküldetéssel és összetett játékmenettel, ez az összeg gyanúsan kevésnek tűnhet. Ráadásul a fejlesztők azt állítják magukról, hogy a fent említett játékon dolgoztak néhány évvel korábban. Nem sokkal ezután a szintén volt GSC Game World tagokból verbuválódott Vostok Games kirobbantotta a botrány, mivel kijelentették, hogy a Kickstarter oldalán látható koncepciórajzok és a videóban látható jelenetek mind a S.T.A.L.K.E.R. egykori projektjéből származnak, ráadásul ők egyik megjelölt fejlesztőt sem ismerik azokból az időkből.
A West Gamesnek sem kellett sok, hogy reagáljon a vádakra. Elmondásuk szerint minden őket érintő vád kitaláció és nem ők hazudtak, hanem az őket támadó stúdió és kiadó. A videóban valóban a S.T.A.L.K.E.R.-ből láthatunk jeleneteket, csakhogy azzal nem az új játékukat, hanem szakmai tapasztalatukat szeretnék prezentálni. Hogy a dolog tovább fokozódjon, a minap bejelentették, hogy újabb fejlesztővel bővült a csapat. Az új tag nem is akárki, a Vostok Games volt vezető designere, Alexey Sytyanov, aki korábban a Shadow of Chernobylon is dolgozott. Az új projektnél már producerként vesz részt a munkában. Az alábbi video a Kickstarteren jelent meg és Sytyanov beszél benne a múltjáról és a döntésének hátteréről. Biztosít mindenkit, hogy a West Games csapata igenis vele együtt dolgozott a S.T.A.L.K.E.R.-en, nagyon tapasztaltak és az új játék is nagyon ambiciózus. Olyan új megoldásokon dolgoznak, amelyek még a Survariumból is hiányoznak, ez pedig meghozhatja a sikert a játéknak. Végül ígéretet tett, hogy a következő napokban már mozgás közben is láthatjuk az Arealt és felfednek néhányat a játék elemeiből.
A Kickstarter kampány sajnos a kirobbant botrány miatt megakadt 30-35 ezer dollár között, de még van két hete a rajongóknak, hogy összedobják a maradék 15 ezret is vagy akár ennél is többet. ■

STALKER Apocalypse (Areal)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
STALKER Apocalypse (Areal)

hozzászólások (1)

deefun
deefun 2014.07.16. 10:50
Ezzel a projekttel kapcsolatban rengeteg probléma merült fel, mind lopott art-ok, Stalker és Unity assets-ek miatt, mind a finanszírozás miatt, hozzáállás, ígéretek stb. stb. Mielőtt bárki is hozzájárulna eme játékhoz érdemes lehet elolvasni egy összefoglalót itt:
http://prohardver.hu/tema/re_areal_keszul_a_s_t_a_l_k_e_r_szellemi_orokose/friss.html
ajánlott olvasnivaló