Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Van két hírünk a Matrix Games/Slitherine kiadótól

...és mindkét hír jó.

2014.09.05. 09:50 | szerző: Lacko | kategória: Játék

Van két jó hírünk! Mindkettő a Matrix Games és a Slitherine háza tájáról. Az első, hogy hivatalosan is bejelentették a Pike and Shot nevű játékukat, melyről keringtek már hírek, hiszen bemutatták a Home of Wargamers kiállításon, de hivatalosan csak most jelentették be.
A Pike and Shot egy körökre osztott játék a Battle Academy motorjával, csak nem II. világháborús csatákat vívhatunk benne, hanem a lándzsák és muskéták (a lándzsákért kapok majd egy fejmosást Prastól... :) ) korában, a XVI. és XVII. században. Harcolhatunk majd a Harmicéves háborúban, az angol polgárháborúban és a reneszánsz Olaszországban is, olyan csatákban, melyeket már TPS-ben végigharcoltunk az Assassin's Creed megfelelő részeiben. A Battle Academy eredetileg sem csak II. világháborús játéknak készült, hiszen egy BBC tévéműsor mellékleteként kezdte pályafutását, mely műsorban nemcsak világháborús, de Anglia összes háborújának csatái szerepeltek. Így adódott, hogy egy új - viszonylag elhanyagolt - kort is feldolgozzanak. A játék PC-re és iPadre fog megjelenni, még az idén.
A másik jó hír, hogy a Slitherine a fejlesztői közé vette a Shenandoah Studiót. A Shenandoah-ról annyit kell tudni, hogy ők készítették a tavalyi és idei legnépszerűbb háborús stratégiai játékokat iOS-re, a Battle of Bulge és a Drive to Moscow képében. Ez persze azért még mindig egy szűk piacot jelent, de döbbenetes sikereket érnek el a mobil platformokon (persze csak a PC-s eladásokhoz képest). A Matrix/Slitherine csoport is erősen megcélozta az új platformot, és valószínűleg emiatt kötöttek szerződést a Shenandoah-val is. Mivel itt nem a konkurencia felvásárlásáról van szó, hanem az egyik fél mint kiadó, a másik mint fejlesztő száll be, ezért mi, játékosok csak nyerhetünk ezzel a párossal. Sok sikert kívánunk az együttműködéshez!
Végül pedig pár kép a Pike and Shot-ból: ■

előző
következő
Van két hírünk a Matrix Games/Slitherine kiadótól
Van két hírünk a Matrix Games/Slitherine kiadótólVan két hírünk a Matrix Games/Slitherine kiadótólVan két hírünk a Matrix Games/Slitherine kiadótólVan két hírünk a Matrix Games/Slitherine kiadótól
Pike and Shot
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Pike and Shot

hozzászólások (6)

Lacko
Lacko 2014.09.05. 14:02
Dehogy kövezünk. Én jelenleg egy I. világháborússal játszom. :) Természetesen Központi hatalmakkal kezdtem, de Párizs elfoglalása után kipróbálom a francia oldalt is... ;)
Solyom2
Solyom2 2014.09.05. 17:23
To end all Wars?
montanosz
montanosz 2014.09.06. 14:45
na várós, eddig a HPS Renaissance -t toltam de szebb grafikával főleg kedvenc 30éves háborút tolni nyalánkság lesz))
Pras
Pras 2014.09.06. 16:52
(...hát szoktam én olyasmit? :D )
Érdekesnek tűnik egyébként, remélem, tesztelésre kerül!
Lacko
Lacko 2014.09.06. 20:29
Pras: Gondolkodtam erősen, hogy a Pike-ot te a blogodban pikának írtad, de arra gondoltam, hogy egy átlag ember, mint én soha az életben nem használ ilyen szót. Örülök, ha a dárdát és a lándzsát meg tudom különböztetni. :)

Solyom: Igen. Nagyon beszippantós játék. És folyton új dolgokat fedezek fel benne. Most pl azon döbbentem meg, hogy a franciákkal visszafoglaltam belgiumot és északon támadtam be németországot, erre a déli védelemből visszavonult a német, azaz nem adott esélyt se, hogy bekerítsem. Persze az oké, hogy ez a minimum, de a legtöbb AI ennél bénább szokott lenni.
ajánlott olvasnivaló