Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Megjelent a The Forest of Doom

A '90-es évek jellegzetes lapozgatós könyvei immáron játékként köszönnek vissza.

2014.11.03. 14:16 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A mai 20-as, de inkább 30-as korosztály bizonyára jól emlékszik a '90-es években hazánkban is hatalmas népszerűségnek örvendő lapozgatós könyvekre. A "Kaland, játék, kockázat" sorozat volt ennek hazai úttörője, amelyben a műfaj két veteránja, Ian Livingstone és Steve Jackson kötetei jelentek meg. Akik esetleg túl fiatalok, és nem emlékeznek, nekik elárulom, a könyvek érdekességét az adta, hogy nem hagyományos módon kellett olvasni fejezetről fejezetre. Ehelyett rövidebb-hosszabb bejegyzések mentén haladtunk előre a saját történetünkben, minden ilyen szakasz végén pedig mi dönthettük el, hogyan haladjunk tovább. Ehhez kiválaszthattuk, hogy a felkínált lehetőségek közül melyik a szimpatikus, majd annak a szakasznak a számához kellett lapozni oda-vissza a könyvben.
Az ausztrál székhelyű Tin Man Games néhány évvel ezelőtt úgy gondolta, ideje sajátos formában visszahozni ezt a műfajt, méghozzá videojátékok formájában. Fogták hát a könyveket és készítettek belőlük digitális, felújított (és színes) változatot. A legutóbbi alkotásuk a The Forest of Doom (hazánkban anno A végzet erdeje címmel jelent meg) a napokban jelent meg PC-re a Steamen, valamint Androidra. A játék egy az egyben a könyvet veszi alapul, a játékmenet gerincét is ez adja: kalandunk szövegesen jelenik meg, míg a csaták dobókockákkal zajlanak, a játék pedig megrajzolja nekünk a térképet. A játékról bővebben a hivatalos oldalon olvashattok, ahol a korábbi alkotásokról is találtok információkat. ■

előző
következő
Megjelent a The Forest of Doom
Megjelent a The Forest of DoomMegjelent a The Forest of DoomMegjelent a The Forest of DoomMegjelent a The Forest of DoomMegjelent a The Forest of DoomMegjelent a The Forest of Doom

hozzászólások (11)

GeryG
GeryG 2014.11.04. 21:36
És pontosan ezért elérhetőek a "játékok" (okos könyvek? :D ) talbetre és telóra is. Nem tudom pontosan, hogy mindegyikre igaz-e, de van iOS és Android változat is belőlük. :)
Sityi
Sityi 2014.11.04. 21:38
Úgy értettem, hogy szép dolog, hogy Steamen is ott van, de talán az iOS és Android verzióknak több létjogosultságuk van. ;-)
GeryG
GeryG 2014.11.04. 21:49
És ne felejtsük el, hogy itt nincs "bedugom az ujjam", vagy infinite "ha győztél, lapozz a" cheat. :D
szbszig
szbszig 2014.11.05. 01:22
Belenéztem egy youtube-os végigjátszásba, és ott lehet nehézségi szintet választani rögtön az elején: "adventurer", "hardcore hero" és "free read". Szóval valahogy csak lehet befolyásolni azokat a dobókockákat, hogy merrefelé pörögjenek. Illetve az utolsó opció az nekem nagyon az általad említett két cheatnek tűnik. ;-)
GeryG
GeryG 2014.11.05. 06:29
Na majd nemsokára személyes tapasztalatokról is be tudok számolni. :)
ajánlott olvasnivaló