Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Woolfe: The Red Hood Diaries Woolfe: The Red Hood Diaries

Early Accessen a Woolfe: The Red Hood Diaries

Piroskát ezúttal egy akció-platformerben láthatjuk viszont.

2015.01.28. 16:58 | szerző: Dino | kategória: Játék

A Piroska és a farkas klasszikus mese hősei sokszor, sokféleképpen felbukkantak már játékokban, gondoljunk csak a The Wolf Among Usra vagy a Crytek tavaly bejelentett MOBÁ-jára, az Arena of Fate-re. Az elmúlt több mint tíz évben leginkább böngészős játékokon dolgozó belga GRIN Studios (nem tévesztendőek össze a többek közt a Bandits: Phoenix Risingot készítő svéd Grinnel, ők 2009-ben tönkrementek) első PC-s alkotásában Piroska kapja a főszerepet, azonban nem igazán a meséből ismert sztori elevenedik meg ezúttal se képernyőnkön. A Woolfe: The Red Hood Diaries története szerint Piroska édesapja B.B. Woolfe gyárában dolgozott, míg munkahelyi baleset nem érte - legalábbis a családnak ezt mondták. Négy évvel később a felcseperedő, árvány maradt lány úgy dönt, kezébe veszi a dolgokat, és maga nyomozza ki, mi is történt apjával. Mindezt egy 2,5D-s platformjáték keretein belül tehetjük meg a főhőst irányítva, aki amellett, hogy ugrál az oldalra scrollozódó pályákon, fejszéjével csaphatja szét támadóit (szintén főleg mesékből ismert lényeket, mint például ólomkatonákat, gonosz farkasokat, félelmetes tündéreket), míg el nem jut a fő ellenségig, B.B. Woolfe-hoz. Az ellenfelek mellett különböző feladványok is megnehezítik majd a továbbjutást.
A Woolfe: The Red Hood Diaries március 17-én jelenik meg, azonban a Steam Early Access keretében már most is megvásárolható 9,99 eurós áron. Augusztusban folytatás is várható hozzá, az év végéig pedig várhatóan PS4-re és X1-re is megjelenik a játék. ■

előző
következő
Early Accessen a Woolfe: The Red Hood Diaries
Early Accessen a Woolfe: The Red Hood DiariesEarly Accessen a Woolfe: The Red Hood DiariesEarly Accessen a Woolfe: The Red Hood DiariesEarly Accessen a Woolfe: The Red Hood DiariesEarly Accessen a Woolfe: The Red Hood DiariesEarly Accessen a Woolfe: The Red Hood DiariesEarly Accessen a Woolfe: The Red Hood Diaries
Woolfe: The Red Hood Diaries
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Woolfe: The Red Hood Diaries

hozzászólások (13)

thri77
thri77 2015.01.29. 10:08
Most nem feltétlenül játékfeldolgozásról van szó, hanem hogy úgy általában hányszor nyúltak már hozzá mindenféle ágat figyelembe véve. Tessék eredeti ötletet, világot kiagyalni és azt megcsinálni.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.29. 10:56
Azért egy ilyen típusú feldolgozással szerintem kevés embernek lenne baja. :-P

Játékterületen nincs nagy lista, tartom magam ahhoz, hogy a kreatív továbbgondolásokkal (vaskatonák, a "farkas" valójában csak egy Woolfe nevű kapitalista iparmágnás, a sztori sem a nagymama megmentéséről, hanem az apuka halálkörülményeinek felgöngyölítéséről szól) nincs komolyabb baj.
ivanova36
ivanova36 2015.01.29. 11:21
lásd: Egyszer volt sorozat Piroskás részét :D
semzu
semzu 2015.01.29. 11:27
SolidSnakeGH:

Igaz, ami igaz így elsőre szórakoztatónak tűnik a játék, de ha azt látom, hogy Piroska és farkas, akkor akaratlanul is eszembe jut a mozifilmes paletta, ami igazán mély nyomot hagyott bennem és nem pozitív értelemben.
Ennek ellenére, mint írtam mindenképpen ki fogom próbálni, mert azért megérdemli egy ilyen koncepcióval! ;)
Barthezz
Barthezz 2015.01.29. 19:04
A kissé beteg témát leszámítva tényleg elég tetszetősen néz ki. Ha megjelenik és jó véleményeket olvasok róla, adunk neki egy esélyt. ;-)
ajánlott olvasnivaló