Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Steamre tart az Offworld Trading Company korai változata

Érdekes gazdasági stratégia készül sci-fi környezetben.

2015.02.01. 14:41 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Soren Johnson neve valószínűleg kevesebbeknek cseng ismerősen mint Sid Meieré, pedig ő is jelentősen kivette a részét a Civilization IV fejlesztéséből annak idején. Johnson ezúttal is egy stratégiai játékon dolgozik, ám ez nem sokban hasonlít az említett szériához. Az Offworld Trading Company egy sci-fi környezetbe ültetett gazdasági stratégia lesz, amelyben a Mars kolonizációjáért folyó kőkemény üzleti háborúnak lehetünk részesei. A játékot a Mohawk Games fejleszti, a kiadásért pedig a Stardock Entertainment felel majd.
A játékmenet nem a hagyományos "építs bázist, ott toborozz sereget, majd igázd le a többieket" sémát követi, ennél sokkal földhözragadtabb megoldásokat kell használnunk a siker érdekében. A fejlesztők egy példával is előálltak, ami jól mutatja, milyen könyörtelen az üzleti élet a vörös bolygó felszínén. A játékos szépen felvásárolja a bolygó összes víz lerakatát, amivel nagyon erős stratégiai pozícióhoz jut a piacon. Ezt követően egy sunyi EMP támadással üzemképtelenné teszi a konkurencia gyárait és bázisait, amitől a konkurens vállalat részvényei padlót fognak. Innentől pedig nincs is más dolgunk, mint a vízből nyert jelentős tőkével szépen bekebelezni a legyengült ellenfelet.
A játék korai változata február 12-től lesz elérhető a Steam kínálatában, de a hivatalos oldalon már most elő lehet jegyezni. Ugyanitt rengeteg érdekességet megtudhattok a játékról. A végleges változat megjelenéséről egyelőre nincsenek információk. ■

előző
következő
Steamre tart az Offworld Trading Company korai változata
Steamre tart az Offworld Trading Company korai változataSteamre tart az Offworld Trading Company korai változataSteamre tart az Offworld Trading Company korai változata

hozzászólások (10)

ivanova36
ivanova36 2015.02.01. 18:40
"Our AI is already quite mean without cheating, "

De mint a Half - Life 1 óta tudjuk, marketingrizsát nem hiszünk el :D
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.02.01. 18:44
Hát ha ezt betartják, akkor baj nem lehet, bár kétkedek erősen én is :-D

Egyelőre szenvedély nélküli törekvés jön le a bemutató videóról, ami nem feltétlen baráti dolog szerintem.
bollokr
bollokr 2015.02.02. 13:47
Saját HSZ gyűjtés keretében

A véleményem elsőre a DUNE, volt
ha emlékeim nem csalnak,valamikor a múltszázad elejéről.
Építgetős,sivatagi környezetr,stratégia,kellemes kis efektekkel,nem lesz az annyira szörnyű
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.02.02. 13:59
Én még azt is meg merném kockáztatni, hogy a 2001-es Emperor: Battle for Dune is szebb az Offworld jelenlegi állapotánál.
ivanova36
ivanova36 2015.02.02. 14:20
Azért ez nem teljesen igaz. Dune az egy kalandjáték volt. Dune II. volt az Első RTS.

Na igen ennek a grafikája nem eget rengető, de egy gazdasági stratégiának nem feltétlenül kell annak lennie. Persze nem árt ha van miben gyönyörködhet a játékos míg várja hogy összegyűljön a zseton. Ezek ellenére jó lenne ha végre nem kellene középkategóriás gép egy élvezhető új stratégiához.

A Grey Goo az i3as gépen erősen szaggat, és kb élvezhetetlen. Persze nem arra lett optimalizálva meg a mapok is kicsit, de a grafika elviszi a gépet teljesen.

Ennek ha ilyen puritán marad a grafika , talán az sem hátrány. Látványra talán a Planetary Annihilation első 8 percére emlékeztet. Azért csak az első 8 percre mert ha utána is csak ennyi épületed, egységed van abban, akkor buktad is a meccset :D

De továbbra is fenntartom hogy EA + 40$ + bevallottan még egy év fejlesztés = nem túl sikeres játék.

Pl.Into the Starsba a Kickstarteren még 48 óráig lehet beszállni és 15$ az ára és júliusra elkészül. Kissé más stílus, de szintén első játékos csapattól.
ajánlott olvasnivaló