Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Felfüggesztették a PC-s Batman: Arkham Knight árusítását

A sok technikai gond miatt a játék árusítása bizonytalan ideig szünetel.

2015.06.25. 15:30 | szerző: Sityi | kategória: Játék

A Warner Brothers a Batman: Arkham Knight Steam közösségében tett egy bejelentést nemrég, amelyben közlik a PC-s játékosokkal, hogy a szoftver árusítását felfüggesztették a játék körüli technikai problémák miatt, egyben elnézést is kértek azokért. Ennek megfelelően a digitális áruházakból vagy eltűnt, vagy "kifogyott" státuszúvá vált a legújabb Batman rész, illetve Steamen is felfüggesztették az árusítását, amire emlékezetem szerint még nem volt példa. A nagy kérdés persze adott, sőt, több is: mikor lesz újra elérhető a játék és mennyire lesz játszható állapotban? ■

Batman: Arkham Knight
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Batman: Arkham Knight

hozzászólások (14)

Razor03
Razor03 2015.06.26. 17:07
Csoda, hogy vett még valaki eredeti játékot hisz annyi moslékot eladtak már félkész állapotban PC-n (előre szólok nem érdekel mi van konzolokkal).

20 évnek kellett eltelni de ezt is megéltük! Végre! Remélem más kiadók is követik majd a példát.
VodevilX
VodevilX 2015.06.26. 17:20
Itt tényleg az az ember benyomása, így látatlanban, hogy ezt a játékot el sem indították, csak kitették Steam-re :-X Ráadásul, egy olyan régi engine, mint az UE3, ami anno is úgy robbant be, mint a legbarátibb játékmotor az UT3 és Gears of Warral, azóta még tökélyre is fejlesztették...
Germinator
Germinator 2015.06.26. 18:01
Alapvetően miért utálják a PC-t a fejlesztők?:-( (sokan) Sokkal szarabb/nehezebb/drágább rá fejleszteni, vagy hogy van ez?
johnson19
johnson19 2015.06.26. 18:09
Moduláris felépítésű. Míg egy konzolnál adott a hardver, így csak arra az egyféle hardverre kell megírni, addig PC-nél lehet többféle chipsetes alaplap, amibe többféle videokártya kerülhet, többféle processzor, stb. És ezeket ugye még tetszés szerint is lehet kombinálni, azaz egyféle alaplapba mehet sokféle egyéb hardver; egy adott videokártya mehet többféle alaplap, processzor mellé. Ettől függetlenül az eddigi Arkham játékok elég jól voltak PC-re optimalizálva, szóval én is értetlenül állok a dolog előtt. Nem egy kis kiadó tingli-tangli játékáról beszélünk, hanem egy olyan címről, amit PC-sek százezrei (talán milliói) vártak világszerte.
Sityi
Sityi 2015.06.26. 19:02
Ez az egyik oldala a dolognak. A másik pedig az, hogy az eddigi DirectX-ek nem engedtek közvetlen hozzáférést a hardverhez, tehát messze nem volt végletekig kihasználva a GPU-ban és a CPU-ban rejlő erő (illetve olykor de, de akkor fölöslegesen volt elpazarolva egy csomó számítási teljesítmény). Mostanában mindenki a Vulkanra és a DirectX 12-re vár, mert azokkal sokkal "közelebbről" lehet a GPU-kat elérni, így csökken a CPU terhelés is (nem kell a VGA drivernek annyit melóznia), illetve hatékonyabban használhatóak lesznek a CPU és a GPU erőforrásai. Nem lennék meglepve, ha átírnák az egészet DX12-re vagy Vulkanra - az előbbi port elvileg könnyen összehozható az Xbox One verzióból, utóbbi a PlayStation 4-ből.
ajánlott olvasnivaló