Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Techland veheti át a Dead Island 2-t?

Ha a Deep Silver a Techlandet akarja, csak kérnie kell.

2015.08.16. 16:35 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Érdekes helyzet állhat elő a tavaly bejelentett Dead Island 2 körül. Míg a játék első részét (és az önállóan futó Riptide kiegészítőt) a Techland csapata készítette, addig a folytatást már Spec Ops: The Line-t fejlesztő Yagerre bízták. Ez nem is csoda, hiszen a Techland jól elvan a Dying Lighttal, ami legalább akkora siker lett, mint az előző játékuk, ha nem jóval nagyobb. Csakhogy idén júniusban a Deep Silver bejelentette, hogy útilaput kötöttek a Yager lábára, mivel nem egyezett a kiadó és a stúdió álláspontja arról, milyennek is kellene lennie a játéknak.
Innentől adódik a kérdés, hogy kinek is kellene átvennie a fejlesztést? Erre sokan azonnal rávágnák, hogy a Techlandnek! És a sokak között úgy tűnik, ott van Tymon Smektala, a stúdió vezetője is, aki egy gamescomos interjú során beszélt erről.
„Én személy szerint szívesen visszatérnék a Dead Islandhez, mivel imádom azt a játékot. Szerintem mindkettőnek van helye a piacon.” – nyilatkozta Smektala, aki a Yager kudarcára is kitért – „Akár mi is lehettünk volna azok. Ha ilyesmiről hallasz a játékiparban, az mindig szomorú hír. Nem tesz boldoggá, ha másik fejlesztő megbukik. Remélem, hogy a jövőben több Dead Island játékot is láthatunk majd, és remélem, hogy ez nem lesz akkora hatással a Yagerre, mint ahogy most tűnik.”
Hogy végül mi lesz a Dead Island 2 sorsa, azt egyelőre legfeljebb a Deep Silver fejesei tudhatják. Kereshetnek hozzá másik stúdiót, esetleg tényleg felvehetik a kapcsolatot a Techlanddel, de az is lehet (bár senki nem örülne neki), hogy végül törlik a játékot. Vélhetően e kérdésre rövid időn belül megkapjuk majd a választ. ■

Dead Island 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Dead Island 2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló