Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

Októberben jelenik meg hazánkban Nick Cutter Mélység című regénye

A tenger mélyén játszódó történet Clive Barker tetszését is elnyerte.

2015.09.28. 08:46 | szerző: GeryG | kategória: Kultúra

Heteken belül új ígéretes horrorkötet landol a könyvesboltok polcain az Agave Könyvek jóvoltából. A kiadó a Wayward Pines-trilógia és a Horzsolások sikerén felbuzdulva folytatja a horror zsáner felfedezését, Nick Cutter regénye, a Mélység október 13-án fog megjelenni.
A történet egy különös járvány idején játszódik, amely miatt az emberek elkezdenek felejteni. Eleinte csak apróságokat, ám idővel egészen eldurvul a helyzet, lassan vezetni, sőt, beszélni sem tudnak. A kutatók hiába küzdenek, nem találnak gyógymódot egészen addig, amíg a Mariana-árok mélyén fel nem fedeznek egy ambróziának keresztelt anyagot, amelyről kiderül, hogy nem csupán ezt a kórt, de lényegében minden más betegséget is gyógyíthat. Az árokba telepített kutatóállomással azonban megszakad a kapcsolat, ezért egy kis létszámú mentőcsapatot eresztenek a mélybe, akik azonban olyan borzalmakkal szembesülnek, amikhez képest a felejtés már nem is tűnik olyan ijesztőnek.
A Mélység tehát bő két hét múlva érkezik meg, minőségét pedig mi sem bizonyíthatná jobban mint, hogy a horrorregények egyik legnagyobb alakja, Clive Barker is csak elismerően tudott róla beszélni. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló