Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Újabb Assassin’s Creed mozi részletek

Az ígéretek szerint a film nem fog a többi videojátékos mozi hibájába esni.

2015.10.12. 09:51 | szerző: GeryG | kategória: Mozi

Az utóbbi időben lassan egyre több információ lát napvilágot a készül(get)ő Assassin’s Creed mozi kapcsán. Egyre több színész csatlakozik a gárdához és az első képet is láthattuk már a főhőst alakító Michael Fassbenderről. A napokban újabb érdekes hírek bukkantak fel a világhálón azt követően, hogy Jean Julien Baronnet interjút adott a francia Premiere magazinnak. Ebben arról beszélt, miért lesz az ő filmjük más mint az utóbbi évek videojátékos mozijai, amelyek közül akadtak nagyon csúnya bukták is (Hitman ugyebár…). Baronnet a siker egyik zálogaként azt jelölte meg, hogy az ő projektjük mögött nem áll egyetlen hollywoodi filmgyár sem, vagyis teljesen önálló projektről van szó külső behatások nélkül. Emellett ugyanilyen fontos a megfelelő színészi és technikai gárda összeállítása is. E téren kiemelte Justin Kurzel rendezői munkáját, valamint beszélt a főszereplőről is.
„Megmondtuk Fassbendernek, hogy együtt fogjuk felépíteni ezt a projektet. Egy óriási címről van szó és olyan filmet szeretnénk csinálni, mint a Batman Begins vagy a Blade Runner. Ez a célunk. Ígéretet tettünk neki, hogy együtt dolgozhat a forgatókönyv-írókkal és a forgatás összes kreatív döntésébe bevonjuk majd.”
Utóbbi kapcsán fontos megemlíteni, hogy bár a filmet a New Regency stúdióval közösen forgatják, az összes kreatív döntés a Ubisoft Motion Pictures kezében marad. A film történetéről továbbra sincsenek részletes információk, de Baronnet azt elárulta, hogy a sztori nagyjából egyenlő arányban szól majd a múlt és a jelen eseményeiről. Fassbender fogja játszani mindkét idősík főhősét: Callumot és Aguilart.
„Az Assassin’s elkészítése bonyolult feladat, hiszen két idősíkon dolgozol egyszerre: egy jelenbeli és egy történelemi síkon. Két hőssel – a jelenkori Callummal és az ő felmenőjével, Aguilarral – és két eltérő történettel, ami aztán összekapcsolódik. Általában a filmeknek egy hőse van. És a kapocs miatt a múlt és a jelen között nem szabad, hogy az egyik történet elnyomja a másikat. Szóval nagyon összetett a film felépítése.”
A feladat már csak azért is nagyon nehéz, mivel a költségvetés meglehetősen magas – 150-200 millió dollár körül mozog. Ezt pedig csak úgy lehet visszahozni, ha a film a lehető legszélesebb réteget megfogja, csakhogy ez már a téma miatt is nehéz.
„Három közönséget is meg kell fognunk és ez nagy rizikó. Egyrészt ott vannak a játék rajongói, egy nagyjából 95 milliós tábor. Másrészt ott vannak a mainstream mozifilmek rajongói, akik a Star Wars és Spider-Man mozikra kíváncsiak. És végül vannak azok, akiknek eszébe se jutna megnézni egy Assassin’s Creed filmet, akik a független alkotásokat szeretik.”
Nincs tehát könnyű dolga az Assassin’s Creed mozinak, de a jelek szerint jó kezekben van a projekt. A szereplőgárdára biztosan nem lesz panasz, inkább csak az a kérdés, hogy mennyire sikerül olyan filmet készíteni, ami a rajongóknak és a független nézőknek egyaránt megfelel. Előbbieknek az lehet a legfontosabb, hogy az egyetemes Assassin’s Creed élmény visszaköszönjön a vászonról, míg utóbbiaknál egy kellően izgalmas történet, jól felépített cselekmény és nem utolsósorban a megnyerő vizuális körítés lehet döntő. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló