Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Homeworld: Deserts of Kharak Homeworld: Deserts of Kharak

Készül a Homeworld: Deserts of Kharak

A Gearbox gondozásában készül a Homeworld játékok előzménye.

2015.12.18. 11:10 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Relic Entertainment nevét a legtöbben a Warhammer 40,000 és a Company of Heroes stratégiai sorozatairól ismeri, de a stúdió még az előző évezredben a Homeworld című űrstratégiával debütált. A játék 2003-ban folytatást is kapott, ám attól kezdve hiába várták a rajongók további epizódok megjelenését. A kiadási jogok az évek során előbb a THQ-hoz vándoroltak, majd annak csődje után a Gearbox vásárolta meg azokat. Ők azonban a folytatás helyett inkább a tutira szavaztak: elkészítették az első két rész HD feldolgozását, ami kimondottan jól is sikerült.
Tegnap végül megtörtént a régóta várt nagy bejelentés: új Homeworld játék készül. Ám a Homeworld: Deserts of Kharak nem folytatás, hanem előzménytörténet lesz, ami ráadásul nem is űrstratégia lesz. A játék a Kharak pusztulás szélén álló, sivatagos bolygóján játszódik, nekünk pedig ezt kell megakadályoznunk. Az ehhez vezető kulcs viszont mélyen az ellenség által uralt területen belül található, vagyis a konfrontáció elkerülhetetlen. Kutatásunk során földi és légi egységekből álló flotta áll majd rendelkezésünkre, amely egyszerű vadászgépektől a hatalmas rombolókig terjed. Ezekre szükség is lesz, hiszen a környezet sem lesz hozzánk kegyes: végeláthatatlan homoktengerek és mély kráterek választanak el minket úti célunktól, hogy az ellenségről ne is beszéljünk. Őket csak kifinomult taktikai érzékkel, valamint okosan meghozott stratégiai döntések által győzhetjük le.
A Homeworld: Deserts of Kharak a Blackbird Interactive stúdiójában készül, megjelenésére pedig már nem is kell sokat várni: január 20-án debütál a játék a Steamen, ahol már elő is lehet rendelni. Aki korábban már megvásárolta a Homeworld Remastered Collectiont, annak 20% kedvezmény is jár az árából. ■

előző
következő
Készül a Homeworld: Deserts of Kharak
Készül a Homeworld: Deserts of KharakKészül a Homeworld: Deserts of KharakKészül a Homeworld: Deserts of KharakKészül a Homeworld: Deserts of KharakKészül a Homeworld: Deserts of KharakKészül a Homeworld: Deserts of KharakKészül a Homeworld: Deserts of KharakKészül a Homeworld: Deserts of KharakKészül a Homeworld: Deserts of Kharak
Homeworld: Deserts of Kharak
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Homeworld: Deserts of Kharak

hozzászólások (1)

ivanova36
ivanova36 2015.12.18. 11:34
Érdekes koncepció hogy a korábbi HW játékokból ismert dolgokat ültetik át a felszínre, kérdés hogy mennyire fog sikerülni. Valahol örülök neki hogy lesz újabb HW játék, tehát nem lett elfeledve a világ, viszont szomorú is vagyok hogy nem az űrben fog játszódni. Így viszont kicsit rókabőrnek érzem hogy előzmény készült, és nem történetet tovább gördítő folytatás. A 46 eruos ára sem annyira baráti.
Pedig a Warhammer 40k Armada mellé elfért volna egy HW 3.

Végül is majd meglátjuk milyen lesz, egyelőre inkább rossz az első benyomásom, semmint jó.
ajánlott olvasnivaló