Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Készül a Visage

A horrorjáték a Silent Hill sikerét szeretné lemásolni, a Kickstarteren néhány óra alatt sikert aratott.

2016.02.09. 14:17 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az Allison Road képében már készül egy önjelölt Silent Hill utód, de akad még egy stúdió, a SadSquare Studio, amely elkészítené saját horrorjátékát. Utóbbi a Visage címet kapta és a Silent Hill mellett olyan további alkotások inspirálják a fejlesztőket, mint a P.T. (a törölt Silent Hills demója), valamint a Phantasmagoria vagy a Penumbra.
A Visage egy hagyományos point’n’click kalandjáték lesz, amelyben egy hatalmas, sötét múltú kúria titkait kell felfednünk valamikor a ’80-as években. A ház évszázadok óta áll egy eldugott falu szélén áll, számtalan család élte le itt életét. Csakhogy míg egyesek békésen megöregedhettek, addig más családok brutális halált haltak. Hogy mi váltotta ezt ki, egyike a ház megannyi rejtélyének. A fejlesztők ígérete szerint olyan élményben lesz részünk, ha belépünk a házba, ami után a saját otthonunkat sem fogjuk biztonságosnak érezni. Mindezt nem a szokásos ijesztgetős formulával (mint pl. az Until Dawn vagy az Outlast) szeretnék elérni, hanem az általános hangulattal. A házat – amit az alábbi, 12 perces bemutató alapján nagyon élethűen modelleznek le – egy lemészárolt család szelleme kísérti, akik egyetlen percre sem hagynak nyugton minket. Nekünk pedig semmilyen fegyverünk nem lesz, hogy védekezzünk ellenük. Mindössze annyit tehetünk, hogy minél előbb felgöngyölítjük a ház rejtélyét, hogy nyugalmat találjanak. Ez már csak azért is fontos, mert mi is meghalhatunk vagy megőrülhetünk a házban, mivel a szellemek azon mesterkednek, hogy a mi is közéjük kerüljünk. Azt viszont magunknak kell kifundálnunk, hogy miként előzhetjük ezt meg. A játékban nagy hangsúlyt fektetnek a hangeffektekre és a zenei aláfestésre is, mivel ezek is fontos részei a hangulatteremtésnek.
A Visage elkészítéséhez a Kickstarteren kérték a rajongók támogatását 35 000 kanadai dollár formájában, ezt pedig alig néhány óra alatt meg is kapták. A gyűjtés jelenleg közel 42 000-nél jár, vagyis hamarosan elérheti a 45 000-es értéket, amiért már PC mellett PlayStation 4-re és Xbox One-ra is elkészül a játék. A további célkitűzések között VR-támogatás, tartalmi és grafikai bővítések, lokalizáció és több befejezés is szerepel, de 1 millió dollár esetén nem csak a házat, hanem az egész falut a játszóterünkké varázsolják a srácok.
A Visage megjelenése persze még odébb van, leghamarabb 2017 januárjában számíthatunk rá. Feltéve, hogy nem árasztjuk el a készítőket egy halom extra munkát igénylő pénzzel… ■

előző
következő
Készül a Visage
Készül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a VisageKészül a Visage

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló