Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A multi felé fordul a Ubisoft

A jövőben sokkal nagyobb figyelmet szentelnek a kifejezetten többjátékos alkotásokra.

2016.02.21. 14:03 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Ubisoft is kezdi lassan belátni, hogy az egykor hatalmas népszerűségnek örvendő szériák sem bírják el hosszú távon, ha évről évre új epizóddal kell jelentkezniük. Éppen ezért idén nem érkezik új Assassin’s Creed játék (leszámítva a már megjelent Chronicles részeket) és 2017 után sem tér vissza az éves megjelenés. A sorozat alaposan meghízott fennállása tíz évében, hiszen az összes fő- és mellékágat, valamint kiegészítőt egybevéve immár tizenhétnél jár a megjelenések száma. A következő felvonás valamikor jövőre várható.
Nem ez az egyetlen változás a francia kiadó gondolkodásmódjában. A Ubisoft ugyanis egyre inkább a többjátékos alkotások felé szeretne fordulni, amit valamelyest már az utóbbi és a közelgő premierjeik is sejtetnek. Bár a Far Cry Primal még a szóló élményre gyúr, de a Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege és a márciusra várt Tom Clancy’s The Division már abszolút a közösségi játékra épül. Várhatóan idén jelenik meg a középkorban játszódó For Honor is, amelyben szintén az egymás elleni csaták lesznek a dominánsak (de azért kapunk hagyományos szóló kampányt is).
Persze vannak még be sem jelentett játékok is a Ubisoft tarsolyában, amelyekről Yves Guillemot azt mondta egy beszámolójában, „multiplayer-orientáltak” lesznek. Ugyanebben a beszámolóban arról is szó esett, hogy a kiadó a videojátékok mellett más szórakoztatóipari területeken is terjeszkedni szeretne a jövőben (hogy elérjék a 2,2 milliárd eurós tervezett évi bevételt), amelynek egyik első lépése a készülő Assassin’s Creed mozi lesz, de nem szabad elfeledkezni a korábban már említett Ubisoft-vidámparkról, valamint a már régóta elérhető regényekről sem. ■

hozzászólások (9)

ivanova36
ivanova36 2016.02.22. 07:32
Pedig már az AC2: Brotherhood-ba is simán belefért volna a multirész, persze coop jelleggel.
De akár az új AC-ba is megjelenhet a coop, vagy akár egyfajta nyitottabb világ ahol össze lehet futni a többi játékossal. Csak ne ilyen Division-ös legyen hogy az adott jutalomért kétszer kell megküzdened.
davkar9
davkar9 2016.02.22. 07:54
A coop multi már az Unityben is tök jól működött!

SPOILER
That was a joke.
erpy
erpy 2016.02.22. 16:01
Akármit csinál mit Ubisoft, lassan kevesebb a jtáékosok bizalma bennük mint EA-ban.
Mellesleg a Division multi nem éri meg a Karácsonyt :)
Sucee
Sucee 2016.02.22. 17:00
Amikor működött, akkor tényleg működött egyébként, elég nagy kihagyott lehetőségnek tartom Syndicate esetében a két főhős, nincs coop felállást.
Normális, opcionális coop résszel amúgy semmi bajom, sőt. Csak alapjáraton single címekből ne akarjanak később kötelező multit csinálni.
ivanova36
ivanova36 2016.02.23. 08:37
"But Snowdrop is also an easy to use engine for our developers, where smart tools are very important for us. It shouldn’t be hard to create games; it should be easy and fun to use, which hopefully will create fun games."
- http://www.mmogames.com/gamearticles/the-division-interview-with-ubisoft-massives-martin-hultberg/

Vagyis elképzelhető hogy ezt a motort fogják más játékaikban is használni, akár a PVE - PVP közötti átjáráshoz is, és innen már csak egy lépés hogy a következő AC vagy Watch Dogs is hasonlóan fog felépülni.
ajánlott olvasnivaló