Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Májusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a Stellaris

Grand strategy az űrben az Europa Universalis alkotóitól.

2016.04.20. 11:55 | szerző: Blade Runner | kategória: Játék

A Paradox Development Studio a sok-sok történelmi hűségű stratégiai játékuk (Europa Universalis, Hearts of Iron stb.) után számukra ismeretlenebb vizekre hajózik, ugyanis hamarosan egy távoli jövőben játszódó űrstratégiai játék jelenik meg tőlük, Stellaris címmel. A május 9-én megjelenő játék egy klasszikus 4X birodalomépítő űrstratégia, valamint a Paradox által meghonosított, Europa Universalis jellegű játékok keveréke, beleértve a lassú, megállítható valós idejű játékmenetet. A Stellaris játéktere óriási léptékű, akár 1000 csillagrendszert is tartalmazhat, minden csillagrendszerben bolygókkal és holdakkal. Ekkora méretek mellett lehetetlen persze mindent a játékosnak kézzel vezérelnie, ezért sok menedzselést megkönnyítő játékelemet is beépítettek a fejlesztők, amellyel a játék mérete és összetettsége ellenére remélhetőleg kezelhető maradt. A hódításon és kolonizáláson kívül sokkal nagyobb hangsúlyt kap a diplomácia, ellentétben azzal, ahogy azt a hasonló játékokban megszoktuk - de ez persze nem meglepő a fejlesztőktől, hiszen korábbi játékaik is kifejezetten összetett diplomáciával rendelkeztek. Ezen túlmenően ott vannak a szokásos játékelemek is, mint a kutatás, hajótervezés és -építés, bolygó-terraformálás, felderítés, flották, hajócsaták, bolygóbombázás és -elfoglalás, hogy csak a legfontosabbak említsem. Ez így első nekifutásra rendkívül összetett játékmenetre utal, bízom benne, hogy okos automatizálással és segítő játékelemekkel mindezt sikerül menedzselhető szinten tartani a hamarosan kiadásra kerülő játékban. ■

előző
következő
Májusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a Stellaris
Májusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a StellarisMájusban jelenik meg a Paradox űrstratégiája, a Stellaris
Stellaris
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Stellaris

hozzászólások (5)

AsgorDragov
AsgorDragov 2016.04.20. 14:13
Na ez jól hangzik, az ígéretek és képek alapján is egy jó stratégia.
Remélem akár utóbb is lesz hozzá magyarítás.
Csak egy kérdés merült fel bennem: A csatákban lesz érdemi szerepünk befolyásunk, vagy csak látványnak lesz hogy nézzük hogy maguktól esnek egymásnak és derül ki mennyire győz a több-nagyobb-erősebb statisztikájú sereg?
Blade Runner
Blade Runner 2016.04.20. 16:37
Egy kicsit talán túl komplex, remélem elkerülik a MOO III csapdáját.
Nagyon sok beavatkozásra a csatákban nem láttam lehtőséget az eddigi végigjátszások alapján, talán még bele tudnak tenni valami stratégiai-taktikai pluszt a csatákba is a kiadásig, eddig az erősebb/több győz elve érvényesült, ami lássuk be, az esetek nagy többségében a valóságban is eldönti a csaták kimenetelét.
ivanova36
ivanova36 2016.04.20. 16:55
Azért volt rá példa az Imperium Galactica 1-2 esetében de még az SW: Empire at Warban is, hogy kis létszámú, gyenge csapattal is le lehetett győzni a támadókat.
Imperium Galactica 2-nél meg nem is volt ritka, ha megfelelően építkeztél az adott bolygón. Akkor a gép szépen lassan betiplizett az erődjeid elé, egyesével, libasorban.
Pedig ha ilyen szintű rts-4x nem lesz benne az sajnálatos lenne.
Blade Runner
Blade Runner 2016.04.20. 17:15
Így látatlanban és végigjátszás nélkül nehéz bármit is mondani. Elég nagy csapat fejleszti a játékot, így elképzelhtőnek tartom, hogy kiadásig még alaposabban belepiszkálnak a csata stratégiai-taktikai részébe, de ha azt a vonalat viszok végig, amit az EU-nál, akkor olyan komolyabb beavatkozásra szerintem nem lesz lehetőség.
warcat
warcat 2016.04.20. 20:30
Paradox,egyből ahogy végre kapott árat Steamen,preorderelve :)
ajánlott olvasnivaló