Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

40 millió eladott PlayStation 4

Meggyőző számadatok a Sony háza táján.

2016.05.30. 19:19 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Továbbra is a PlayStation 4 a Sony konzolcsaládjának leggyorsabban fogyó tagja. A konzolból 2016. május 22-ig több mint 40 millió darab talált gazdára világszerte, míg ugyaneddig a konzolra írt videojátékokból közel 271 milliót értékesítettek (a dobozos és digitális eladásokat összesítve).
„Rendkívül hálásak vagyunk a PlayStation rajongóinak és támogatóinak, nélkülük nem sikerülhetett volna ilyen rövid idő alatt ekkora sikereket elérnünk.” - mondta Andrew House, a Sony Interactive Entertainment elnöke és globális vezérigazgatója - „Minden erőnkkel arra törekszünk, hogy játékosaink a jövőben is kivételes élményekkel gazdagodjanak, ha a mi platformunkat választják. A példátlan mennyiségű és minőségű játéknak, az innovatív hardver és hálózati szolgáltatásoknak, valamint a PlayStation VR megjelenésének köszönhetően számítunk arra, hogy az elkövetkező év legalább olyan sikeres lesz, mint az ezt megelőzőek.”
PlayStation 4-re a premierje óta eltelt két és fél évben olyan exkluzív játékok jelentek meg, mint a Killzone: Shadow Fall, a Bloodborne, a Driveclub, az inFamous: Second Son, a The Order: 1886, az Until Dawn, vagy épp legutóbb az Uncharted 4: A Thief’s End. A jövőben pedig olyan címekre számíthatunk, mint a Gran Turismo Sport, a Detroit: Become Human, vagy a Horizon: Zero Dawn. Emellett várhatóan idén októberben érkezik meg a PlayStation VR, amellyel a Sony is beszáll a VR-üzletbe. ■

hozzászólások (1)

Dino
Dino 2016.05.30. 22:26
Érdekes amúgy az összehasonlítás is: Xbox One: 21 millió, Wii U 13 millió
Az előző generációból pedig eddig: Wii 101 millió, PS3 86,4 millió, Xbox 360 85,5 millió
forrás
további hírek

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.