25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Komoly gondok a PC-s Dishonored 2-vel?

Az előrendelők már mától játszhatnak a játékkal, ám az első beszámolók szerint ez nem akkora öröm, mint várták.

Írta: GeryG 8 hozzászólás

Hivatalosan csak holnap fog megjelenni az Arkane Studios következő játéka, a Dishonored 2, ám azok, akik korábban előrendelték azt, már mától letölthették és kipróbálhatták. Ezrek tettek így, ám a nagy várakozást legalább akkora csalódás követte, legalábbis PC-n. A játékban ugyanis az első rajongói beszámolók szerint hemzsegnek a hibák. A legtöbben a pocsék optimalizációra panaszkodnak, de sokan említik a rossz irányítást és a parancsokra késve érkező reakciókat, mozdulatokat, amelyek így akár rosszulléthez is vezethetnek. Egyesek már arról beszélnek, hogy a Bethesda egy félkész játékot adott ki, amiért bizony felelősséget kell vállalnia. A játékosok hiába rendelkeznek az ajánlottnak megfelelő vagy még annál is erősebb konfigurációval, a játék hajlamos még közepes vagy alacsony grafikai részletesség mellett is komoly ingadozásokat produkálni.
A Bethesda már reagált a helyzetre, de egyelőre csak tippeket tudnak adni, hogy stabilabban fusson a Dishonored 2. Ilyen, hogy lehetőség szerint kerüljük az Alt-Tab használatát, valamint csak a felső kategóriás videokártyák (mint a GeForce GTX 1070 és 1080) állítsuk 1440p-re a felbontást. A V-Sync funkciót mindig kapcsoljuk be, ha viszont így is komoly ingadozásokat tapasztalunk, próbáljuk meg kikapcsolni a TXAA élsimítást és alacsonyabbra állítani a textúrák felbontását.
Ezek persze nem nyújtanak megoldást a játékot érintő hibákra, mindössze ideiglenesen javíthatnak a teljesítményen. A fejlesztők már dolgoznak a hibák kijavításán, de arról egyelőre nincs hír, hogy mikor várható az első patch.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Dishonored 2

Platform:

Fejlesztő: Arkane Studios

Kiadó: Bethesda Softworks

Megjelenés:
2016. november 11. PC
n/a: PS4, X1

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Peace
Peace [27978]
Nem, mert én is szívesen játszanék ezekkel a játékokkal. Csak most költöttem el 6 db AAA kategóriás játék árát videókártyára. Így vagy leárazást várok, vagy "demo"-t. :-|
Creativ3Form
Creativ3Form [33858]
Igen, nektek a legjobb. :-D Amúgy a kezdeti "hulladék a PC-s port" vélemények után most már jönnek a pozitívabbak is. Még így is össze-vissza ugrál, de pl. az enyémhez hasonló, sőt, gyengébb konfigoknál is van, hogy 50fps-re is alig esik le. Jobb kártyáknál pedig soma 80-90fps. Meló uitán meglátjuk, a mozim eltolódott 17:30-ról 20:00-ra, így addig beletudok nézni. :-)
Peace
Peace [27978]
És olyan, aki mindkettőjükön jót mosolyog. :-P
Creativ3Form
Creativ3Form [33858]
És mindig volt, van és lesz is olyan idióta, aki ellenálhatatlan késztetést érez arra, hogy beszóljon azoknak, akik előrendelnek.;-)
Dentonw7F
Dentonw7F [5]
Mert mindig volt, van es lesz is olyan idiota aki elorendel...
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (8 db)