Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

StarCraft Remastered

StarCraft Remastered jön nyáron

Közel 20 év után a Blizzard felújítja a népszerű sci-fi stratégiai játékot.

2017.03.27. 09:33 | Dino | kategória: Játék

Az 1998-as StarCrafttal történelmet írt a Blizzard: a sci-fi stratégiai játék tízmilliós eladást produkált, Guinness-rekordokat állított fel, egy igen népszerű e-sporttá vált, nem mellesleg óriási rajongótábort szerzett magának. A manapság divatos remaster-hullámban látták elérkezettnek az időt a fejlesztők, hogy újra kiadják játékukat, és még túl sokat nem is kell várnunk rá: nyáron jelenik meg a StarCraft Remastered. Természetesen elsődlegesen a grafikát turbózzák fel, így már akár 4K-s felbontásban kergethetjük zergjeinket, akár 16:9-es képarány mellett is (a hivatalos oldalon csodás összehasonlítást láthatunk a részletesség változásáról). A történetet ezúttal képregényszerű átvezetőkben fogják elmesélni, emellett pedig újravették a zenéket és párbeszédeket. De az alapok megmaradnak, hogy a régi rajongók se csalódjanak a játékban. A kampány mellett nem maradhat ki a multiplayer játéklehetőség se, amely LAN-os és online játékot egyaránt támogat, barátainkat pedig a Battle.neten keresztül kezelhetjük. A játék 13 nyelven lesz elérhető (az eredetit 5 nyelvre lokalizálták hivatalosan), igaz, a magyar továbbra se lesz köztük.
A StarCraft Remasteredet előkészítendő 1.18-as verziószámmal hamarosan frissítés érkezik a StarCraft: Brood Warhoz. Ez hibajavításokat, a gombkiosztás átdefiniálásának lehetőségét, megfigyelő módot, modern csalóellenes megoldásokat, valamint Windows 7, 8.1 és 10-zel való kompatibilitást hoz a játékba. A patchet követően az alapjátékot és a Brood War kiegészítőt egyaránt tartalmazó StarCraft Anthology ingyen letölthetővé válik. A Remastered árazásáról egyelőre nincs információnk. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

StarCraft Remastered
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
StarCraft Remastered

hozzászólások (6)

Hofi
Hofi 2017.03.27. 13:36
Akkor az már nem Remastered lenne...
szbszig
szbszig 2017.03.27. 15:34
Azt meghagyják a rajongóknak:

Starcraft: Mass Recall
ivanova36
ivanova36 2017.03.27. 15:48
Miért is nem? Homeworld esetében simán elment remastered címkével ellátott verziónak amikor felújították a HW1-et, gyakorlatilag átrakták a HW2 motorjára és UI-ra.
szbszig
szbszig 2017.03.28. 01:56
Egyébként most nézem, már van hozzá saját telepítő és indítófájl is. Szóval nem manuálisan, egyesével és a térképszerkesztőn keresztül kell beimportálni a szükséges fájlokat, aztán az SC2-t megnyitva onnan kibogarászni valahogy, hogy mikor melyik custom mapet kell elindítani éppen. Letöltöd, telepíted, és a saját kis ikonjáról indul az egész az SC2-től függetlenül, a játékon belül pedig egyedi, csinos menüje is van, meg minden. Ha most lenne egy csomó időm, talán neki is fognék a kampánynak. Ja, és igazából még az SC2-t sem kell megvenni hozzá, mert a Blizzard honlapjáról ingyenesen leszedhető trial SC2-verzióval is működik, szóval totál ingyen van az egész. Ajánlott mindenkinek, aki szereti az eredeti SC-t, és ráér. ;-)
szbszig
szbszig 2017.03.28. 02:50
Mondjuk elég nehéz... Elindítottam kíváncsiságból az első kampányból a New Gettysburgöt, mert nyilván az minden SC-rajongó egyik kedvenc pályája játéktechnikailag meg a történet szempontjából is, de mielőtt elkezdhettem volna terjeszkedni, vagy igazából bármit is csinálni, a zergek és a protossok bedaráltak két oldalról. Jó, biztos noob is vagyok kellőképpen, mert utoljára akkor játszottam az SC2-vel, amikor a LotV kijött, de az SC2 normal fokozaton sokkal könnyebbnek tűnt, mint ez normalon.

Az SC1-gyel nem tudom összehasonlítani. Nyilván az SC1 is nehezebb volt, mint az SC2 normalon, de arra már végképp nem emlékszem ilyen szempontból. Ráadásul minimális változtatások azért vannak, például mediceket lehet gyártani már az SC1 kampányaiban, így ezen a pályán is. Ami elég nagy könnyítés, Kerrigan miatt meg végképp, így őt is lehet használni azért, nem kell elrejteni teljesen. Viszont el tudom képzelni, hogy ezt a készítők gyakoribb és komolyabb ellenséges rohamokkal ellensúlyozták...
ajánlott olvasnivaló