Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

SOMA SOMA

Érdekes kiegészítést kapott a SOMA

Szemkövetőrendszer teszi még nehezebbé a túlélést az óceán mélyén.

2017.04.12. 17:06 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az Amnesia játékokról és a Penumbra sorozatról ismert Frictional Games legutóbbi játéka, a SOMA immár másfél éve jelent meg. A történet az óceán mélyére kalauzolta a játékosokat, ahol egy kutatóállomáson történt rejtélyes eseményeknek kellett utána járnunk. A hátborzongató sci-fi-horror remekül sikerült, de a stúdió a megjelenése óta alig hallatott magáról. Mint most kiderült, még mindig a SOMA körül forogtak a gondolataik (legalábbis a stúdió egy részének biztosan), ugyanis egy érdekes kiegészítésen dolgoztak. A játék egy ingyenes frissítéssel mostantól támogatja a Tobii szemkövetőrendszert, amelynek segítségével egészen új formában lehetünk részesei az eseményeknek. Mivel a játékban nincs harcrendszer, csak úgy maradhatunk életben, ha elkerüljünk az állomáson kószáló ellenséget. Ha viszont szembe kerültünk vele, vagy túljárunk az eszén, vagy futásnak eredünk. Akárhogy is, a játék mostantól azt is tudni fogja, hova nézünk, így még nehezebb lesz elmenekülni az MI elől. ■

SOMA
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
SOMA

hozzászólások (4)

LordMatteo
LordMatteo 2017.04.12. 19:22
Volt szerencsém - habár egy szomorú eset kapcsán - dolgozni egy ilyen eszközzel, igaz, nem a játékosoknak kifejlesztett verzióval, hanem a 'picit' drágább testvérével, amit mozgáskorlátozottaknak fejlesztettek ki. Na, azzal is nehézkes volt a gépkezelés, gondolom, ezzel még inkább az. :| Viszont ettől még elképesztő a technológiai szint, hogy már a felhasználói szintre is így begyűrűzött (a gamer Tobii ha jól emlékszem, 30-40 ezer forintnyi eurós áron is kapható már).
GeryG
GeryG 2017.04.12. 19:42
Azon a területen, amit említettél, abszolút érzem a létjogosultságát a dolognak, gondolom, az ilyen jellegű fejlesztések elsősorban ezt célozzák.
De azt már nem tudom, hogy egy pusztán szórakoztatóipari területen, azon belül is egy videojátékban mennyi értelme van (én nem próbáltam). Vajon hány embernek van ilyenje otthon?
LordMatteo
LordMatteo 2017.04.12. 20:02
A kurzormozgást segítheti, ha nagyon jól van beállítva, de ehhez pl. szinte ugyanúgy, ugyanabban a pózban és távolságban kell leülnöd a géphez minden nap (vagy mindig kalibrálni az eszközt).

Szóval pl. nagy monitorral egy FPS-ben kevésbé hasznos talán, hiszen csak félrenéznél a minimapra, de az egész karaktert odafordítja ilyenkor, de mondjuk egy RTS-ben el tudom képzelni, hogy a koreaiak még használják is. :D

Passz, itthon kicsit több mint húsz családnál/páciensnél van (jópáran ugye kórházban vannak hosszabb időre, nekik ott van felszerelve) Tobii, ilyen játékos verzió szerintem senkinek kb. Magyar nyelvű forrást akkor alig találtam, a hazai forgalmazót is a gyártón keresztül sikerült elérni egyáltalán akkor.
gregmerch
gregmerch 2017.04.13. 08:54
Én maximum a VR játékok területén tudok elképzelni némi, halvány jelentőséget és létjogosultságot a szórakoztatóipari termékek és felhasználók vonatkozásában. De ott se ez a "nagyágyú" alkalmazás, ami felteszi azt a bizonyos pontot az i-re. Szerintem...
ajánlott olvasnivaló