Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Töretlen a Tom Clancy játékok népszerűsége

Töretlen a Tom Clancy játékok népszerűsége

A Ubisoft legfrissebb pénzügyi beszámolójából kiderül, milliók játszanak az író nevével fémjelzett játékokkal.

2017.05.18. 10:50 | GeryG | kategória: Játék

Nem csupán a Far Cry 5, az új Assassin’s Creed és a The Crew 2 volt témája a Ubisoft nemrégiben közzétett pénzügyi jelentésének. A francia kiadó egyik legfontosabb franchise-át a 2013-ban elhunyt író, Tom Clancy nevével fémjelzett játékok adják. Az elmúlt években három nagy megjelenés is volt: a Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege 2015-ben, a Tom Clancy’s The Division 2016-ban, míg a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands idén érkezett meg. Tény, hogy ezek közül egyik sem volt tökéletes, de még így is óriási érdeklődésre tartottak számot – és tartanak mind a mai napig.

A jelentésben kitérnek az aktív online felhasználókra, akiknek a száma az idei első negyedévben 27%-kal nőtt, míg a Ghost Recon játékok online játékosainak száma 60%-kal – köszönhetően a Wildlandsnek. Ez egyébként a legjobb eladásokat produkáló játék idén, míg a második helyre a For Honor érkezett meg. A beszámolóból az is kiderül, hogy jelenleg is 44 millió aktív regisztrált játékos jelentkezik be nap mint nap az említett három Tom Clancy játék valamelyikébe.

Ezek tükrében joggal várható, hogy jövőre újabb alkotás érkezik Tom Clancy neve alatt – legalábbis, amennyiben tartani szeretnék az évenkénti premiert. Az viszont más kérdés, hogy mi lehetne a következő játék? Ha a már meglévő nagy sorozatokat nézzük, akkor egyértelműen a Splinter Cellen van a sor, ám akár valami újat is kitalálhatnak. Esetleg egy kevésbé felkapott szériát vesznek elő, mint a HAWX? ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (2)

ivanova36
ivanova36 2017.05.18. 16:01
Tom Clancynek sajnos nem volt sok köze már ezekhez a címekhez. Bármennyire is ezzel a márkanévvel adják el őket, a könyveihez semmi köze sincs. Pedig van jó pár könyve ami megérne egy-két játékot, ha be meri vállalni a kiadó.
Division kellemes meglepetés volt, és 340+ óra után azt kell hogy mondjam, megérte. Jó volt a története is, és a kialakítás is, a megjelenés utáni 1-2 hónapig.
Rainbow Six sorozattal nem játszottam, csak a könyvet olvastam, de az alapötlet az jó volt már a könyvben is.
Ghost recon : wildlands az a kivitelezése miatt nem nyerte meg a tetszésemet a nyilt hétvégén, így nem lett belőle vétel.
Splinter cell sorozatból a pandora's ig jutottam, és ott abbahagytam. A multija az remek volt, single rész nem kötött már le.
Hawx sorozatot végignyomtam, de sajnos a 2-t elbökték. Hiába hoztak be újabb mechanikákat, ha az igazi sebességérzetet kivették belőle.

Ami nem volt mostanában feldolgozva és ténylegesen Clancy mű az a Red Storm Rising, noha elvileg készül belőle egy koppintás is, nem Ubisoft égisze alatt: http://store.steampowered.com/app/541210/Cold_Waters/ .
Ugyanakkor a regények közül a Jack Ryan sorozatból az ifj. Jack Ryan és a Campus főszereplésével bőven lehetne legalább annyira jó játékot készíteni, mint a Division volt.
VodevilX
VodevilX 2017.05.18. 16:23
Így van, Splinter Cell... Hol a fenében van, már nagyon időszerű lenne egy új rész!
ajánlott olvasnivaló